Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

F-35: Νέο ατύχημα του stealth μαχητικού της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας - ΦΩΤΟ

23.08.2018 | 10:07
Ένα νέο ατύχημα συνέβη σε ένα F-35A Lightning II της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη αεροπορική βάση Eglin.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 33ης Πτέρυγας Μάχης της Αμερικανικής ΠΑ, ένα F-35A Lightning II, της 58η μοίρας μαχητικών αντιμετώπισε επιπλοκές κατά την διάρκεια της πτήσης περίπου στις 12:50 μ.μ. (ώρα ΗΠΑ). Το F-35A αντιμετώπισε έκτακτη επιπλοκή κατά την πτήση και επέστρεψε στη βάση. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και στάθμευσε. Μόλις το αεροσκάφος στάθμευσε, το εμπρόσθιο στήριγμα της μύτης του σκάφους κατέρρευσε. Υπήρχε ένα άτομο στο πιλοτήριο. Τα πυροσβεστικά συνεργεία ανταποκρίθηκαν αμέσως και ο χειριστής δεν υπέστη κακώσεις ως αποτέλεσμα του συμβάντος. Έρευνα σχετικά με τις περιστάσεις που περιβάλλουν το ατύχημα βρίσκεται σε εξέλιξη. "

Τοπικό μέσο ενημέρωσης, Daily News, δημοσίευσε φωτογραφία από το συμβάν την οποία τράβηξε διερχόμενος αυτοκινητιστής.Η έκταση της βλάβης (και το επακόλουθο κόστος) είναι άγνωστo μέχρι στιγμής. Ούτε είναι ξεκάθαρο το είδος της έκτακτης ανάγκης που ανάγκασε το F-35A να επιστρέψει στην Αεροπορική βάση Eglin, όπου κατέρρευσε ο μπροστινός τροχός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίενται λόγος για προβλήματα στον εμπρόσθιο τροχό των F-35, το 2017 πιλότοι του Αμερικανικού ΠΝ έκαναν παράπονα για αστάθεια του μπροστινού τροχού των F-35C κατά την απογείωση τους από αεροπλανοφόρο με χρήση καταπέλτη.

Τα F-35 έχουν αντιμετωπίσει και κατά το παρελθόν σημαντικά ατυχήματα, μάλιστα το ένα εξ αυτών ήταν η ανάφλεξη κινητήρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αεροπορική βάση Mountain Home στο Αϊντάχο και στις 27 Οκτωβρίου 2016 όταν ένα F-35B της μοίρας εκπαιδεύσεως των Πεζοναυτών των ΗΠΑ έπιασε φωτιά στο εσωτερικό κύτος οπλισμού και προκάλεσε σημαντικές ζημιές.


Πηγή: nwfdailynews.com και The Aviationist

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ