Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

F-35: Πέταξε ο δεύτερος Τούρκος πιλότος με το μαχητικό stealth - ΦΩΤΟ

04.09.2018 | 08:30
Μετά τη δημοσιοποίηση από το υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας ενός βίντεο αμφιβόλου γνησιότητας το οποίο αφορούσε την πρώτη πτήση του ενός εκ των δύο Τούρκων πιλότων με το μαχητικό F-35, σειρά είχε η δημοσιοποίηση της είδησης για την πρώτη πτήση και του δεύτερου πιλότου.

Όπως υποστηρίζει η Τουρκία, οι δύο πιλότοι της που βρισκονται στις ΗΠΑ για να εκπαιδευτούν στο υπερσύγχρονο μαχητικό F-35, πραγματοποίησαν πτήσεις με τα αεροσκάφη με αριθμούς 18-0001 και 18-0002, τα οποία κατασκευάστηκαν για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.Συγκεκριμένα, η πρώτη πτήση - αν ισχύει η είδηση - πραγματοποιήθηκε από τον Khaled Oktay την περασμένη εβδομάδα. Ο δεύτερος πιλότος, Mustafa Onur Kara, πραγματοποίησε χθες την πρώτη του πτήση.

Ο Major Halit Oktay και ο Major Mustafa Onur είναι στην πραγματικότητα πιλότοι των F-16 και οι δύο έχουν το Πιστοποιητικό Δασκάλου στο F-16.Η εκπαίδευση στα F-35 είναι τυποποιημένη για 1 έτος. Σε αυτό το χρονικό διάστημα του ενός έτους, οι πιλότοι έρχονται στο επίπεδο του δασκάλου. Αργότερα, τα αεροπλάνα αποστέλλονται στη χώρα υποδοχής. Οι πιλότοι που είναι δάσκαλοι στις ΗΠΑ, εκπαιδεύουν και άλλους πιλότους.

Δεδομένου ότι το F-35 δεν έχει διθέσια έκδοση, η όλη εκπαίδευση λαμβάνει χώρα στον προσομοιωτή. Οι πιλότοι που ολοκληρώνουν την εκπαίδευση του προσομοιωτή πετούν απευθείας με το αεροσκάφος.

Δείτε το σχετικό tweet:


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ