Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

F- 35: Tο τελευταίο επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ!

20.04.2015 | 16:16
Στην αποκάλυψη ότι το επανδρωμένο F35 πρόκειται να είναι το τελευταίο μαχητικό αεροσκάφος που θα εντάξει στο δυναμικό του το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προέβη ο αρμόδιος υπουργός, Ray Mabus.

Σε δηλώσεις του ο R. Mabus έδειξε την προτίμηση του στα «στα μη επανδρωμένα συστήματα, ιδιαίτερα αυτά που είναι αυτόνομα. Παρ' όλο που το F35 θα βρίσκεται στο στόλο του Ναυτικού των ΗΠΑ για αρκετά χρόνια, ωστόσο, πρόκειται για την τελευταία δαπάνη του κάνει το υπουργείο για τέτοιου είδους αεροσκάφη» είπε.

Μάλιστα, ο υπουργός του Ναυτικού των ΗΠΑ τόνισε ότι το προσεχές διάστημα θα ιδρυθεί μια αρμόδια υπηρεσία για μη επανδρωμένα συστήματα, ενώ θα οριστεί και ένας αναπληρωτής βοηθός υπουργός του Ναυτικού.

H νέα υπηρεσία, που θα φέρει το όνομα N-9 θα επιδιώξει, σύμφωνα με τον R. Mabus, να καλύψει τις ανάγκες αλλά και τις καινοτόμες προτάσεις που δημιουργούνται σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον.

Η στροφή στα μη επανδρωμένα συστήματα,τέλος, αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του ναυτικού των ΗΠΑ, ώστε να διεξάγονται ευρείας κλίμακας αποστολές για πληροφορίες, παρακολούθηση και αναγνώριση εχθρικών στόχων.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ