Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

F117: Το θρυλικό stealth βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ξανά στον αέρα - Βίντεο

22.07.2018 | 08:00
Με τον Ψυχρό Πόλεμο στο απόγειό του και την σοβιετική στρατιωτική τεχνολογία να αναπτύσσεται συνεχώς, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ όφειλαν να αναζητήσουν ένα νέο αεροσκάφος το οποίο θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το πυκνό δίκτυο αεράμυνας της ΕΣΣΔ. Καλούμενη να αντιμετωπίσει αυτή τη δυσχερή κατάσταση, η αμερικανική εταιρεία ΄Lockheed Martin προώθησε την ανάπτυξη του F117 για να εξυπηρετήσει τις ραγδαία αυξανόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.

Το F-117 Nighthawk είναι ένα μονοθέσιο, δικινητήριο, βομβαρδιστικό αεροσκάφος, το οποίο αναπτύχθηκε από το μυστικό τμήμα Skunk Works της Lockheed Martin. Το F-117 ήταν το πρώτο αεροσκάφος που σχεδιάστηκε γύρω από την τεχνολογία stealth. Η παρθενική πτήση του Nighthawk πραγματοποιήθηκε το 1981 και το αεροσκάφος επέτυχε την αρχική επιχειρησιακή του ικανότητα το 1983.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με εντυπωσιακές εικόνες από τις πτητικές επιδόσεις του θρυλικού F117 της USAF. Στο βίντεο παρουσιάζεται η ιστορία της ανάπτυξης του αεροσκάφους, τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του και τέλος εντυπωσιακές εικόνες από την επιχειρησιακή διαδρομή του.


Πηγή: History Channel

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ