Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20 F 15 του Ισραήλ και 12 ελληνικά F 16 η αιτία της "τουρκικής τσάρκας'

09.10.2013 | 17:40
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

''Σκέπασαν'' το FIR Aθηνών 20  μαχητικά F-15 και F-16 και 4 ''ιπτάμενα τάνκερ'' Boeing 707 από το Ισραήλ και 12 μαχητικά F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας χθες κατά την πρώτη ημέρα της κοινής εκπαιδευτικής αεροναυτικής άσκησης Ελλάδας - Ισραήλ που συνέπεσε με την πραγματοποίηση της κορυφαίας συνάντησης των ηγεσιών των δυο χωρών στα Ιεροσόλυμα, σε επίπεδο Πρωθυπουργών και κλιμακίων υπουργών. Και πρφανώς η σημερινή "βόλτα" της τουρκικής κορβέτας έχει σχέση με την ελληνοϊσραηλινή άσκηση.

Η άσκηση ήταν πολύωρη, με πολλά σκέλη, ένα από τα οποία συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς και 2 φρεγάτες καθώς και μια  κανονιοφόρος.Η άσκηση εξελίχτηκε στον Κεντρικό και Νότιο  Τομέα του FIR Αθήνας. Φάσεις εξελίχθηκαν πάνω από την θάλασσα αλλά και πάνω από την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Τα ισραηλινά δεν προσγειώθηκαν σε ελληνικό αεροδρόμιο - αν και υπήρχαν σχέδια για έκτακτες καταστάσεις, όπως πάντα άλλωστε.
 Εγινε συνδυασμός πολλών ειδών αεροπορικών δράσεων. σε προωθημένα σενάρια συνεκπαίδευσης, λένε αρμόδιες πηγές.

 Προαναγγελμένη  η αλλαγή ημέρας

Με βάση τον τελικό προγραμματισμό της συνεκπαίδευσης - που οριστικοποιήθηκε προ ημερών- ως  δεύτερη ημέρα προσδιορίστηκε η αυριανή (Πέμπτη) και όχι την Τετάρτη όπως ήταν η πρώτη συνεννόηση και ανακοίνωση. Μάλιστα ορισμένα σάιτ είχαν γράψει ήδη από την Τρίτη για την αλλαγή , που έγινε μετά από ισραηλινό αίτημα.Το γράφουμε διότι κάποιοι ευφάνταστοι ...είδαν  την ...τουρκική κορβέτα πίσω από την αλλαγή της 2ης ημέρας της άσκησης!!!!
Αύριο ο προγραμματισμός προβλέπει, συμφωνα με πηγές του ΓΕΑ,  ότι θα πετάξουν στο FIR Aθήνας 30 ισραηλινά αεροσκάφη και 12 ελληνικά. Συγκεκριμένα προβλέπεται να πετάξουν 12   F-16 , 8  F-15 και 6 '' ιπτάμενα τάνκερ'' Boeing 707, ενώ τα ελληνικά θα είναι  F-16. 
Γραφουμε για ''προγραμματισμό'' διότι ορισμένες φορές γίνονται αλλαγές για διαφόρους λόγους - και όχι  λόγω κάποιας...τουρκικής κορβέτας!

Νέα άσκηση την άλλη εβδομάδα

Την άλλη εβδομάδα (16 Οκτωβρίου) όπως έχει ανακοινωθεί, θα γίνει κοινή ελληνοισραηλινή άσκηση ανεφοδιασμού στον αέρα ελληνικών μαχητικών από ισραηλινά τανκερ. 

Διαβάστε ακόμη:


Βιντεο από την "αόρατη' τουρκική κορβέτα

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ