Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

F-22: Ρίχνουν για πρώτη φορά βόμβες μικρής διαμέτρου στο Αφγανιστάν

21.11.2017 | 12:51
Τα τελευταία 24ωρα, οι ΗΠΑ μαζί με τις δυνάμεις του Αφγανιστάν πραγματοποίησαν εναέριες επιδρομές, με στόχο επτά φυτείες ναρκωτικών των Ταλιμπάν και ένα αρχηγείο τους στη βόρεια επαρχία Helmand. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που τα F -22 ρίχνουν βόμβες μικρής διαμέτρου στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της αποστολής τους.

Τρεις από αυτούς τους εναέριους βομβαρδισμούς έπληξαν την επαρχία Kajaki, τέσσερις την επαρχία Musa Qalah και ένα πλήγμα την περιοχή Sangin, σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΝΑΤΟ, αναφέρει το theaviationist.com.

Αυτές οι εναέριες επιδρομές επρόκειτο για νυχτερινά εναέρια πλήγματα με στόχο κάποιες φυτείες οπίου (από το οποίο παράγεται η ηρωίνη), στην επαρχία Helmand. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την φορά η πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τα F-22A σε εναέριους βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν. Αυτό αποφασίστηκε λόγω της δυνατότητας που έχουν να ελαχιστοποιούν κατά κάποιο τρόπο τις ανθρώπινες απώλειες, διότι μπορούν να ρίχνουν βόμβες μικρής διαμέτρου αναφέρει το theaviationist.com

Τα F- 22 έχουν “αγαστή συνεργασία” όταν συνεπιχειρούν με βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-52, και πυραύλους Hellfire μεταξύ άλλων, γεγονός το οποίο είναι πολύ σημαντικό στην πραγματοποίηση νυχτερινών πληγμάτων.

Το αμερικανικό F-22 πρόκειται για ένα μαχητικό stealth πολλαπλού ρόλου το οποίο έλαβε το "βάπτισμα του πυρός" σε αποστολές όπως αυτή που έχει αναλάβει τώρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, όταν για πρώτη φορά βοήθησε στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Τα βλήματα τα οποία μπορεί να μεταφέρει είναι ουσιώδους σημασίας για την διεκπεραίωση των αποστολών αυτών.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ