Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

F-35: Ποιες εταιρείες της Τουρκίας και πόσα θα χάσουν από το μπλόκο των ΗΠΑ

05.08.2018 | 07:38
Τουλάχιστον δέκα εταιρείες κατασκευής αμυντικού υλικού της Τουρκίας, με διπλάσιο αριθμό θυγατρικών και υπεργολαβικών σχημάτων εμπλέκονται στην παραγωγή των stealth μαχητικών F-35. Ο αναμενόμενος τζίρος για τα προσεχή χρόνια προϋπολογιζόταν στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με διακριτή συμμετοχή σχεδόν σε όλα τα στάδια της παραγωγής και σε βασικά τμήματα του αόρατου αεροσκάφους πέμπτης γενιάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία αναμένει τζίρο άνω των 12 δις δολαρίων. 

Alp Aviation: Η Alp Aviation, η οποία έχει υποστηρίξει το πρόγραμμα από το 2004, κατασκευάζει δομικά στοιχεία για το F-35, εξαρτήματα εξοπλισμού προσγείωσης και κινητήρες F135 με ενσωματωμένο ρότορα πτερυγίων με κινητήρα τιτανίου.

ASELSAN: Η ASELSAN ξεκίνησε επίσης παραγωγικές δραστηριότητες πλήρους κλίμακας για την ανάπτυξη προσεγγίσεων παραγωγής για προηγμένα οπτικά στοιχεία που αποτελούν μέρος του συστήματος οπτικών στόχων F-35 Electro και συνεργάζεται με τη Northrop Grumman στον ηλεκτρονικό ελεγκτή διασύνδεσης αεροσκαφών F-35 CNI.

AYESAS: Η AYESAŞ είναι σήμερα ο μόνος προμηθευτής ηλεκτρονικών καρτών για τη διεπαφή τηλεχειρισμού πυραύλων και την οθόνη πανοραμικών γραφείων, τα οποία είναι δύο βασικά εξαρτήματα F-35.FOKKER ELMO: Η FOKKER ELMO, η οποία παράγει το 40% του συστήματος ηλεκτρικής καλωδίωσης και διασύνδεσης F-35 (EWIS), υποστηρίζει επίσης την TAI με όλα τα καλωδιακά συστήματα κεντρικού τμήματος. Η FOKKER ELMO έχει επίσης αναπτύξει το EWIS, το οποίο παράγεται για τον κινητήρα και μεγάλο μέρος του οποίου παράγεται στις εγκαταστάσεις του στη Σμύρνη.

HAVELSAN: Από το 2005, το εκπαιδευτικό σύστημα F-35 που υποστηρίζει το μελλοντικό τουρκικό F-35 Integrated Pilot and Maintenance Training Center (ITC) και διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού συστήματος στην Τουρκία.

Roketsan και TUBITAK-SAGE: Η ROKETSAN και η TUBITAK-SAGE αναπτύσσουν, ενσωματώνουν και κατασκευάζουν τον πυραύλο ακριβείας SOM. το υποστρατηγικό όπλο που χρησιμοποιείται από το  F-35.KALE HAVACILIK: Η KALE AVIATION, η οποία υποστηρίζει το F-35 από το 2005, δημιουργεί κατασκευαστικά μέρη και εξαρτήματα του αεροσκάφους F-35 μαζί με την TAI. Η Kale Aviation, η οποία υποστηρίζει την Heroux Devtek ως τον μοναδικό προμηθευτή των συγκροτημάτων συστημάτων ασφαλείας των τριών τύπων αεροσκαφών, δημιούργησε επίσης μια κοινή επιχείρηση με την Pratt & Whitney στη Σμύρνη για την παραγωγή κινητήρων.

MIKES: Υποστηρίζοντας το πρόγραμμα F-35 από το 2004, η MIKES παρέχει εξαρτήματα και συγκροτήματα αεροσκαφών F-35 για την British Aerospace Engineering (BAE) και τη Northrop Grumman.

TAI (Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία): η οποία υποστηρίζει στρατηγικά το πρόγραμμα F-35 από το 2008 και παρέχει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε όλα τα αεροσκάφη F-35, την παραγωγή και εγκατάσταση αεροσκάφους στο μέσο πλαίσιο μαζί με το Northrup Grumman, καλύμματα και αγωγούς εισόδου αέρα και σύνθετου αέρα. Η TAI έχει επίσης επιλεγεί για να αντιπροσωπεύει τα οργανικά οπλοστάσια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο πλαίσιο του συστήματος ALGS (Autonomous Logistics Global Support), παράγοντας περίπου το 50% των εναλλακτικών εξοπλισμών εναλλακτικών εργασιών (AME) του F-35, συμπεριλαμβανομένων πιλότων και προσαρμογέων.KALE HAVACILIK: Η KALE AVIATION, η οποία υποστηρίζει το F-35 από το 2005, κατασκευάζει κατασκευαστικά μέρη και εξαρτήματα του αεροσκάφους F-35 μαζί με την TAI. Η Kale Aviation, η οποία υποστηρίζει την Heroux Devtek ως μοναδικό προμηθευτή για τα συγκροτήματα κλειδαριάς των τριών τύπων αεροσκαφών, συνεργάζεται επίσης με την Pratt & Whitney δημιουργώντας  στη Σμύρνη μια κοινή μονάδα  παραγωγής κινητήρων.

Με πληροφορίες από savunmasanayist


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ