Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Φασισμός και Ελλάδα δεν πάνε μαζί" - Μήνυμα από τους Έλληνες του κόσμου

21.09.2013 | 18:14
Τις προηγούμενες μέρες ήταν η Στοκχόλμη, η Μαδρίτη, η Βαλένθια, η Νάπολη, η Λυών, το Παρίσι, η Ρώμη.

Σήμερα ήταν οι Έλληνες στο Λονδίνο και το Βερολίνο που βγήκαν στους δρόμους για να τιμήσουν τη μνήμη του 34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά την περασμένη Τετάρτη τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. Το μήνυμά τους δεν ήταν μόνο αυτό, πως ο 34χρονος που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι μέλους της Χρυσής Αυγής έγινε –όπως τον αποκάλεσε το περιοδικό Spiegel- «ο πιο επώνυμος νεκρός του νέου εξτρεμιστικού κύματος στην Ελλάδα», αλλά ήταν πως δεν έπρεπε να έχουμε φτάσει ως εκεί, να υπάρχει νεκρός. 

Το μήνυμά τους ήταν πως στην Ελλάδα που γέννησε τον πολιτισμό και πολέμησε τον ναζισμό, δε χωρά ο φασισμός. Η επιλογή των Ελλήνων του Βερολίνου να κάνουν την αντιφασιστική τους συγκέντρωση στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, συγκλονίζει για τον συμβολισμό και την ουσία της. 

Στο Λονδίνο, οι Έλληνες που ζουν στη Βρετανική πρωτεύουσα, συγκεντρώθηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία. Δεν ήταν όμως μόνοι. Μετείχαν στη συγκέντρωση (την οποία κάλυψε το BBC και ο Guardian) πολιτικά κόμμα και αντιφασιστικές οργανώσεις. 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ