Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

FBI: Δεν υπάρχει αξιόπιστη απειλή για επίθεση στις ΗΠΑ

20.11.2015 | 12:10
 Ο διευθυντής του FBI ανέφερε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απειλή στις ΗΠΑ για ενδεχόμενη επίθεση σαν αυτή που βύθισε στο πένθος το Παρίσι και, υποβάθμισε τη σημασία των προπαγανδιστικών βίντεο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

"Δεν έχουμε ενημέρωση για κάποια αξιόπιστη απειλή εδώ (στις ΗΠΑ) που να αφορά επίθεση, όπως αυτή που έπληξε το Παρίσι" την περασμένη Παρασκευή και σκόρπισε τον θάνατο σε 129 ανθρώπους, δήλωσε ο Τζέιμς Κόμεϊ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Τόνισε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δραστών --των επιθέσεων του Παρισιού την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το ΙΚ-- και των ΗΠΑ.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης έχουν κινητοποιηθεί για να καθησυχάσουν τους πολίτες μετά την ανάρτηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο που δείχνει σημεία σύμβολα ακόμη και στην καρδιά της πόλης, όπως η Times Square (Πλατεία Τάιμς), και έναν άντρα που φαίνεται να φορά μια ζώνη με εκρηκτικά.

"Το ΙΚ και οι υποστηρικτές του δημοσιεύουν ένα σωρό από βίντεο και περιοδικά, αλλά αυτά δεν συνιστούν αξιόπιστες πληροφορίες", υπογράμμισε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας, η οποία είναι στην πρώτη γραμμή στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Επισήμανε ότι στις ΗΠΑ, η προσοχή επικεντρώνεται περισσότερο στους μοναχικούς λύκους που περνούν στη δράση από μόνοι τους, επηρεασμένοι συχνά από την έντονη προπαγάνδα του ΙΚ στο Ιντερνετ.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς υπενθύμισε ότι "από το 2013 έχουμε απαγγείλει κατηγορίες σε πάνω από 70 άτομα" τα οποία είχαν σχέση, στενή ή μακρινή με μια τρομοκρατική ενέργεια στο εξωτερικό ή στις ΗΠΑ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ