Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

FCAS και Tempest "κονταροχτυπιούνται" για μια θέση στο μελλοντικό στόλο της Ισπανικής ΠΑ

27.11.2018 | 08:30
 Η Ισπανία επιθυμεί να πάρει μέρος στην ανάπτυξη ενός εκ των δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανάπτυξης μαχητικών νέας γενιάς αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποιο, μεταδίδει το «Jane’s».

Η Μαδρίτη βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Γάλλο-Γερμανική κοινοπραξία μεταξύ της Dassault και της Airbus, αλλά και με την BAE Systems που ηγείται της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την ανάπτυξη και την παραγωγή του Βρετανικού μαχητικού 6ης γενιάς Tempest.Όμως, η Ισπανία δεν ενδιαφέρεται μόνο να αγοράσει ένα εκ των δύο μαχητικών 6ης γενιάς, έχει ως απαράβατο όρο την συμμετοχή της ισπανικής αμυντικής βιομηχανίας στην ανάπτυξη και παραγωγή του νέου αεροσκάφους.

Μιλώντας στην εκδήλωση «IQPC International Fighter Conference», ο Ταξίαρχος Leon-Antonio Maches της Ισπανικής Αεροπορίας ανέφερε ότι η χώρα του εξετάζει τη δυνητική αντικατάσταση των F/A-18 με ένα εκ των FCAS και Tempest μετά το 2035. .Μέχρι πρόσφατα, ο σχεδιασμός της Ισπανικής ΠΑ για το μέλλον του στόλου της προβλέπει την χρήση τριών τύπων αεροσκαφών. Περίπου 50 αναβαθμισμένα Eurofighter Typhoon, τα οποία μπορούν να επικοινωνούν με α/φ 5ης γενιάς θα αποτελούν το πρώτο σκέλος του ισπανικού αεροπορικού στόλου. Το δεύτερο σκέλος θα αποτελείται από μαχητικά 5ης γενιάς, τα οποία δεν έχει ακόμα επιιλέξει η Ισπανία, αν και το πιαθνότερο σενάριο θέλει την επιλογή των F-35B, και τέλος με τρίτο σκέλος μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη.

Πηγή Janes

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ