Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

FGS Karlsruhe: Η νέα ναυαρχίδα της SNMG2 στο λιμάνι του Πειραιά - ΒΙΝΤΕΟ

14.07.2016 | 14:50


Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασε το πρωί η φρεγάτα Karlshrue F212 που ανήκει στο Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό, γράφει η ιστοσελίδα pireaspiraeus.com. Η γερμανική φρεγάτα αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα της δύναμης SNMG2 ( Standing NATO Maritime Group 2). 

Στις αρχές της βδομάδας στην SNMG 2, τη μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία εκτελεί επιχειρήσεις ελέγχου προσφυγικών ροών, εντάχθηκε η πολωνική φρεγάτα ORP General Tadeusz Kosciuszko.
ΒΙΝΤΕΟ: pireaspiraeus.com

Η φρεγάτα Karlshrue F212 κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στα ναυπηγεία HDW του Κιέλου, αποτελεί το 6ο πλοίο μιας σειράς 8 πολεμικών της κλάσης Bremen.  Έχει μήκος 130 μέτρα, πλάτος 14,6 και βύθισμα 6,3. Έχει 10 κινητήρες, εκ των οποίων οι 8 ειναι diesel και οι 2 αεριοστρόβιλοι.  Η μέγιστη ταχύτητα που μπορει να αναπτύξει ειναι 30 κόμβοι, ενω το πλήρωμα αποτελείται απο 202 άτομα και άλλους 20 που είναι υπεύθυνοι για τα 2 ελικόπτερα που μπορεί να μεταφέρει.

Οι 8 φρεγάτες F122 κλάσης Bremen του γερμανικού Ναυτικού ανατέθηκαν στο ΠΝ απο το 1982 εως το 1990.  Ο σχεδιασμός τους είναι παρόμοιος με αυτον των ολλανδικών Kortenaer αλλά χρησιμοποιεί διαφορετικό σύστημα πρόωσης.

Τα πλοία κατασκευάστηκαν για ανθυποβρυχιακό πόλεμο, ακόμη κι αν δεν είναι εξοπλισμένα με ηχοεντοπιστική συσκευή SONAR. Είναι επίσης κατάλληλο για αντιαεροπορικό πόλεμο και πόλεμο επιφανείας.
Η κατηγορία των πλοίων ήταν μια απο τις τελευταίες που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο των περιορισμών της μεταπολεμικής μετατόπισης που επιβλήθηκαν από την ΔΕΕ σχετικά με τη Δυτική Γερμανία.

Όλες οι οκτώ φρεγάτες κλάσης Bremen θα αντικατασταθούν από τις φρεγάτες F125-class. Μέχρι να έρθει αυτη η στιγμή, οι φρεγάτες θα ειναι η ραχοκοκαλιά του γερμανικού Ναυτικού.


Η Karsruhe βοήθησε με επιτυχία ενα αιγυπτιακό φορτηγό πλοίο ενάντια σε πειρατές στις 25 Δεκεμβρίου, 2008 στον Κόλπο του Άντεν.
Το 2012 η φρεγάτα Rheinland-Pfalz φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη συλλογή πληροφοριών για τον Ελεύθερο Συριακό στρατό στις επιθέσεις τους κατά της κυβέρνησης Άσαντ. Τον Δεκέμβριο του 2015, η Augsburg συνόδευσε το Γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στην νότιο-ανατολική Μεσόγειο για να περάσει στην Αραβική Θάλασσα, στο πλαίσιο της παρέμβασης κατά του ΙΚ στο συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Πληροφορίες: pireaspiraeus.com/ Wikipedia 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ