Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φικρί Ισίκ: Αυτος ειναι ο νέος Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

24.05.2016 | 13:44
Ποιός ειναι ο νέος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας;

Διατηρεί τη θέση του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο νέο υπουργικό συμβούλιο που ανακοίνωσε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Περίεργη όμως φαίνεται η επιλογή Ερντογάν για το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο νέος τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ (Fikri Isik) δεν φαίνεται να έχει στο βιογραφικό του θέματα που να αφορούν άμεσα τον αμυντικό τομέα. Σε αντίθεση με τον απερχόμενο τούρκο ΥΕΘΑ Βετζντί Γκιονούλ, ο οποίος ειχε υπηρετήσει ως υπουργός Άμυνας σε τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις του ΑΚΡ, απο το 2002, όταν το κόμμα εξελέγη για πρώτη φορά στην εξουσία.
Ωστόσο,  ίσως ο Πρόεδρος της Τουρκίας να θέλει ο νέος τούρκος ΥΕΘΑ να δώσει μια "νέα ματιά" στα εθνικά, αμυντικά θέματα της Τουρκίας ίσως και καμία....  

O Fikri Işık γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1965 στο χωριό Μπαμπατζάν στην περιοχή Siran της επαρχίας Γκιουμουσχανέ, στην Τουρκία. Σπούδασε Μαθηματικά στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής στην Άγκυρα. Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

Ο Işık δίδασκε μαθηματικά και αγγλικά σε ιδιωτικά σχολεία στη Νικομήδεια και την Κωνσταντινούπολη. Εργάστηκε επίσης ως διευθυντής στη βιομηχανία τροφίμων.

Η πολιτική καρριέρα του νέου τούρκου υπουργού Άμυνας ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου 2001 όταν ο Fikri Işık εισήλθε στην πολιτική με την ίδρυση τμήματος τους κόμματος AKP στην επαρχία Kocaeli. Εξελέγη πρόεδρος του στις 22 Ιουνίου του 2003, υπηρετώντας τέσσερα χρόνια σε αυτή τη θέση.

Το 2007, άφησε τη θέση του σε περιφερειακό επίπεδο για να θέσει υποψηφιότητα για μια θέση στο κοινοβούλιο. Ο Işık εξελέγη στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας το 2007, ως βουλευτής από την επαρχία Kocaeli. Ο ίδιος επανεξελέγη για δεύτερη φορά στο κοινοβούλιο στις εκλογές του 2011.
Μεταξύ 2007 και 2013, ήτανστην έδρα του κόμματος και υπεύθυνος για το συντονισμό των περιφερειακών οργανώσεων σε 47 επαρχίες σε όλη τη χώρα. Στις 31 Ιανουαρίου 2013, ο Işık έγινε πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού.

Μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία το 2013, στις 26 Δεκεμβρίου 2013, ο Fikri Işık ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, διαδεχόμενος τον Nihat Ergün.

Με πληροφορίες απο Wikipedia

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ