Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φορολογική δήλωση: Πρόβλημα στον Στρατό Ξηράς με τα αναδρομικά

10.04.2016 | 08:31
Γράφει ο  ΗΛΙΑΣ ΝΑΤΣΙΟΥΛΑΣ  - Πρόεδρος της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σχετικά με δημοσιεύματα με τίτλο "Φορολογική δήλωση: Τι πρόβλημα έχουν οι στρατιωτικοί' θεωρώ ότι υπάρχει λάθος ερμηνεία αυτών σχετικά με τη διάταξη του φορολογικού έτους. Σύμφωνα και με την ΠΟΛ 1132/2015 η υποχρέωση υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων χειρόγραφα θα μπορεί να γίνει μέχρι 31 Δεκ 2016 που λήγει η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης του φορολογικού έτους 2015 και όχι όπως αναγράφεται μέχρι 31 Δεκ 2015.

Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο σε όποιον πάει ακόμη και σήμερα για χειρόγραφη τροποποιητική δήλωση. Πρόστιμο θα επιβληθεί σε όποιον πάει να κάνει χειρόγραφη τροποποιητική δήλωση μετά την 1-1-2017 για τη βεβαίωση αποδοχών του 2015. Πιστεύω δηλαδή ότι δεν ισχύει "ο φόβος" για πρόστιμα όπως αναγράφεται στο άρθρο και ούτε θα πρέπει το υπουργείο εθνικής Άμυνας, να προβεί σε ενέργειες προκειμένου επιλυθεί άμεσα,το πρόβλημα που έχει προκύψει.


Πρόβλημα όμως εκτιμώ ότι υπάρχει με τον Στρατό Ξηράς και όχι με τους άλλους κλάδους που αναγράφουν ξεχωριστά τα αναδρομικά και ορθά δηλαδή στο taxis net τα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται σε ξεχωριστό πίνακα, καθώς στη συνέχεια θα πάνε τα στελέχη και θα κάνουν χειρόγραφες τροποποιητικές δηλώσεις.

Στο ΣΞ στο taxisnet πέρασαν στους Κωδικούς 301 και 302 συνολικά το ποσό (συμπεριλαμβάνονται δηλαδή και τα αναδρομικά) και εκεί εκτιμάται ότι θα υπάρξει θέμα στην τροποποιητική χειρόγραφη δήλωση που θα κατατεθεί στη ΔΟΥ. Με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης και της μη δυνατότητας εξαίρεσης δήλωσης αυτών των αναδρομικών ποσών από το έτος 2015 φορολογούνται με επιπλέον φόρο του 20% ως σύνολο αναλόγως της κλίμακας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ