Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Φορολογικό: Πόσο επιβαρύνονται οικογένειες και άγαμοι από το νέο "αφορολόγητο" - ΠΙΝΑΚΑΣ

06.05.2016 | 20:00
 Ακούγοντας σήμερα στη Βουλή τον Πρωθυπουργό σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική του ομάδα ανακοινώσε «ότι με την νέα πρόταση που φέρνουμε προστατεύουμε τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω, καθώς συνδέει το αφορολόγητο με την οικογενειακή κατάσταση».

Αν δηλαδή μέσα στο σχέδιο Νομού για το φορολογικό - ασφαλιστικό που θα τεθεί προς ψήφιση την Κυριακή ισχύει η κλίμακα που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες τότε έρχεται με αναδρομική ισχύ από 1-1-2016, μεγαλύτερη επιβάρυνση για τις οικογένειες με 1 και 2 παιδιά και ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους άγαμους και τους έγγαμους. Οι οικογένειες των τριτέκνων και άνω απλά θα έχουν την ίδια επιβάρυνση με το αρχικό σχέδιο.

Συγκεκριμένα κυκλοφόρησε ότι:
«Για τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, το έμμεσο αφορολόγητο διαμορφώνεται στα 9.100 ευρώ. Για τα ζευγάρια, τις οικογένειες με ένα παιδί και αυτές με δύο παιδιά, το έμμεσο αφορολόγητο διαμορφώνεται στα 8.640 ευρώ. Για τους άγαμους, το έμμεσο αφορολόγητο διαμορφώνεται στα 8.182 ευρώ.»

Δείτε τι θα συμβεί πρακτικά στον οικογενειακό προϋπολογισμό των οικογενειών αν έρθει αυτή πρόταση για ψήφιση στη Βουλή από τον πίνακα που συνέταξε ο λοχαγός ε.α. Ηλίας Νατσιούλας,  πρώην πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας και δημοσιεύει στο γκρουπ του στο Facebook
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ