Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φουντώνει ο εμφύλιος στην Αίγυπτο - Επίθεση με όλμους κατά αστυνομικού τμήματος

10.07.2013 | 01:57
Ένοπλοι βομβάρδισαν  με όλμους και βαριά όπλα μια βάση της αστυνομίας που βρίσκεται στην περιοχή του Σινά, στα βορειο-ανατολικά της Αιγύπτου, ανέφεραν οι αρχές ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Οι άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας βάση που ανήκει στις κεντρικές δυνάμεις ασφαλείας της αστυνομίας κοντά στην πόλη στα σύνορα της Ράφα, ενώ η χώρα αντιμετωπίζει κύμα βίαιων διαδηλώσεων και συγκρούσεων μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ο οποίος καθαιρέθηκε μετά από παρέμβαση του στρατού.

Η μεγαλύτερη φιλελεύθερη συμμαχία της Αιγύπτου απέρριψε ένα συνταγματικό διάταγμα, που εξέδωσε ο προσωρινός πρόεδρος της Αιγύπτου και ζήτησε περισσότερες αλλαγές και την ευρύτερη διαβούλευση σχετικά με το έγγραφο ζωτικής σημασίας για την πολιτική μετάβασης της χώρας.
Το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας (NSF), που είναι ο κύριος συνασπισμός της αιγυπτιακής κοσμικής αντιπολίτευσης, και στήριξε θερμά την αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ανέφερε ότι το διάταγμα δεν επεξεργάστηκε τις αλλαγές που είναι απαραίτητες.
Μεταξύ των κορυφαίων ηγετών της φιλελεύθερης συμμαχίας είναι και ο πρώην διπλωμάτης του ΟΗΕ, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο οποίος είχε προηγουμένως επιλεγεί ως αντιπρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης ασκώντας παράλληλα και τα καθήκοντα του προσωρινού υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου
Το συγκεκριμένο συνταγματικό διάταγμα απορρίφθηκε επίσης από τα δύο μεγαλύτερα ισλαμικά κινήματα και άλλους ανεξάρτητους πολιτικούς και ακτιβιστές. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ