Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φόβοι για χημική επίθεση στο Λονδίνο - εκπαίδευση κομάντος κατά "βρώμικης βόμβας"

23.03.2016 | 08:57
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Ενα από τα τρομακτικά σενάρια που αντιμετωπίσθηκαν χθες στις Βρυξέλλες ήταν και η επίθεση εναντίων των πυρηνικών σταθμών του Βελγίου.Τι θα γινόταν όμως εάν υπήρχε επίθεση με "βρώμικες βόμβες"; Η "βρώμικη βόμβα" είναι ένα συμβατικό εκρηκτικό, όπως δυναμίτης, το οποίο πακετάρεται μαζί με ραδιενεργό υλικό προκειμένου να διασκορπιστεί την στιγμή που η βόμβα εκρήγνηται.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πολλών χωρών έχουν ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζουν τέτοια σενάρια. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα, όπως αναφέρει το militarydecisiongr, βρετανικές και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση «βρώμικης βόμβας», εναντίων εγκαταστάσεων ορόσημα (μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις κτλ), στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια χημική επίθεση.

Ομάδες των βρετανικών και αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εκπαιδεύτηκαν μυστικά , καθώς η χώρα προετοιμάζεται για μια χημική επίθεση. Οι χειριστές έλαβαν εκπαίδευση στην αντιμετώπιση Χημικών, Πυρηνικών, Ραδιολογικών και Βιολογικών ( ΧΒΡΠ ) απειλών, από την COBRA , την ομάδα έκτακτης ανάγκης της Βρετανίας.

Η είδηση ​​έρχεται από το Βρετανό αρχηγό της αστυνομίας, Mark Rowley, ο οποίος είπε ότι η αιμοδιψής τρομοκρατική ομάδα ISIS, σχεδιάζει να διαπράξει μια σφαγή επί βρετανικού εδάφους.

Όπως έγραψε η Βρετανική εφημερίδα mirror εμπειρογνώμονες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, εκπαιδεύτηκαν με χειριστές από την SAS, την SBS και τη δύναμη Delta Force και των SEALS του αμερικανικού στρατού και του Ναυτικού.

Στην επιχείρηση συμμετείχε προσωπικό του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών μαζί με σαράντα χειριστές των παραπάνω ειδικών ομάδων, στα πλαίσια μιας άσκησης κατάρτισης, που σχεδιάστηκε στην αντιμετώπιση βρώμικων βομβών κάτω από την πίεση του χρόνου.

Η πρωτοβουλία κατάρτισης σχεδιάστηκε για να συμπεριλάβει τις βόμβες με χημικά και ραδιενεργά υλικά.Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις περιοχές στο κεντρικό Λονδίνο, αλλά το κοινό δεν γνώριζε τίποτα, αφού η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση πολιτικών ρούχων και τη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μέσων μαζικής μεταφοράς. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ