Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΣ

Στρατηγός Φράγκος στο OnAlert: Ραντεβού με την ιστορία στον Λευκό Πύργο

21.01.2018 | 12:33
Ηχηρό μήνυμα ενόψει του συλλαλητηρίου εξέπεμψε μέσω του Onalert ο επιτιμος ΑΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Φραγκουλης Φραγκος. Η φαρυγγίτιδα που τον ταλαιπωρεί δεν τον απέτρεψε να απευθύνει με κάθε τρόπο κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

"Στις δύο η ώρα επιβάλλεται να'ναι μαζική η συμμετοχή. Ραντεβού με την ιστορία εκει στον Λευκό Πύργο. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία", δήλωσε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος στο Οnalert.


Σημειώνεται ότι οι πυρετώδεις προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει από χθες, Σάββατο 20.01.2018 και συνεχίζονται και σήμερα, μέχρι την τελευταία στιγμή. Η εξέδρα, που θα έχει φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει στηθεί και οι διοργανωτές ελπίζουν η ανταπόκριση του κόσμου να είναι δυναμική.
Αυστηρό μήνυμα της Αθήνας στα Σκόπια

Ποιοι θα είναι οι ομιλητές

– Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ
– Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος
– Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος
– π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης
– Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ονομασία των Σκοπίων η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία την αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων για την απάλειψη των άρθρων που παραπέμπουν σε αλυτρωτικές επιδιώξεις. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία με τη γειτονική χώρα ώστε να επιτραπεί η ένταξη της στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας τον προσεχή Ιούνιο. Επιπλέον, έτσι θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί και η λήψη της ενταξιακής ημερομηνίας από την ΕΕ στα μέσα Απριλίου.

«Αν μπει η FYROM στο ΝΑΤΟ χωρίς την συνταγματική κατοχύρωση του νέου ονόματος και την απάλειψη των αλυτρωτικών άρθρων που υπάρχουν στο Σύνταγμα, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλο μοχλό πίεσης και πιθανόν οι όποιες συμφωνίες υπάρξουν να μείνουν κενό γράμμα» δηλώνει στην Real News ανώτερη διπλωματική πηγή.
Παράλληλα η Αθήνα εχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «σαλαμοποιήση» της συμφωνίας προκειμένου ορισμένα θέματα να αναβληθούν για μετά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Τα πέντε ονόματα που προτείνει ο Νίμιτς

Τα πέντε ονόματα που, σύμφωνα με τη σκοπιανή ιστοσελίδα mkd.mk που έχει προτείνει ο Μάθιου Νίμιτς τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι περιλαβάλουν όλα το όρο Μακεδονία και είναι:

Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας)
Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)
Republika Makedonija (Skopje) (Δημοκρατία της Μακεδονίας [Σκόπια])

Η συντομογραφία των ονομάτων που προτείνεται είναι:

Nova Makedonija (Νέα Μακεδονία)
Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία)
Gorna Makedonija (Άνω Μακεδονία)
Vardarska Makedonija (Μακεδονία του Βαρδάρη)
Makedonija (Skopje)


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ