Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φρεγάτες Fremm: "Να ...μαζευτούμε να κάνουμε μια επιτροπή", είπαν ο ΥΕΘΑ και ο Γάλλος ομόλογός του

28.02.2013 | 14:31
“Να κάνουμε μια επιτροπή να το συζητήσουμε” ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του ΥΕΘΑ Πάνου Πανγιωτόπουλου με τον Γάλλο ομόλογό του, για το θέμα των γαλλικών φρεγατών Fremm.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν μια ολιγομελής επιτροπή θα καταγράψει τις ανάγκες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σε φρεγάτες σε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και θα αποφασιστεί πως η Γαλλία μπορεί να βοηθήσει σ΄ αυτούς τους τομείς.

Κανείς -εκτός ίσως όσων έχουν κάτι να περιμένουν- δεν περίμενε κάτι διαφορετικό απ΄ αυτή τη πρώτη συνάντηση. Βέβαια η “καταγραφή των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού”, είναι αλήθεια ότι δικαιώνει όσους υποτήριξαν από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε ο θόρυβος για τις φρεγάτες Fremm, ότι ενδέχεται να έχει την τύχη του Eurofighter. Για το οποίο υπήρχαν αποφάσεις και δημόσιες δηλώσεις, αλλά το πρόγραμμα ποτέ δεν προχώρησε.

Έντονος σκεπτικισμός υπάρχει έτσι κι αλλιώς στο Πολεμικό Ναυτικό. Γιατί όπως λένε πηγές από το ΠΝ “δεν είναι δυνατόν να μην ασχολείται κανείς με τα υπάρχοντα οπλικά μας συστήματα , τα οποία αναμένουν μια υπογραφή για να συντηρηθούν και να συζητάμε για νέες μονάδες”.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ