Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΧΙ των ΗΠΑ στη Τουρκία για τις δύο φρεγάτες! Ποιοι το κατάφεραν!

05.01.2013 | 02:11
Η αμερικανική Γερουσία μπλόκαρε  την παραχώρηση στην Τουρκία δύο φρεγατών κλάσης «O. H.Perry», και συγκεκριμένα τις φρεγάτες USS Halyburton (FFG–40) και USS Thach (FFG–43), παρόλο που σε πρώτο επίπεδο η δωρεάν παραχώρησή τους είχε εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Για να σταματήσει η ψήφιση της σχετικής τροπολογίας  (HR 6649) είχε ενεργοποιηθεί το ελληνοαμερικανικό λόμπι (Hellenic American Leadership Council -HALC)  της δράση του οποίου είχε προβάλει αναλυτικά το OnAlert!

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι κυπριακές επιρροές , ενώ από γερουσιαστές αξιοποιήθηκαν οι τουρκικέ απειλές κατά του Ισραήλ. πράγμα που σημαίνει ότι το φιλοϊσραηλινό λόμπι κινήθηκε και αυτό. Άλλωστε τους τελευταίους μήνες έχει υπάρξει και άλλη φορά συντονισμός στην πράξη των ελληνικών και φιλοισραηλινών επιρροών.Η τουρκική απειλή για τις έρευνες  υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου συμμετέχει και αμερικανικών συμφερόντων εταιρία - ίδια και στα ύδατα του Ισραήλ- αναδείχθηκε εκτενώς.Επιχειρηματολογία προωθήθηκε και από αρμενικές επιρροές στην Ουάσιγκτον. 

Οι γερουσιαστές Τζ. Σαρμπάνης (John Sarbanes MA-03) :, Γκ. Μπιλιαράκης (Gus Bilirakis FL-12), Φ. Ένγκελ  (Eliot Engel Νέα Υόρκη-17)και   (Brad Sherman CA-30) :έκαναν πολύ καλές και πειστικές ομιλίες-παρεμβάσεις (φωτογραφίες κάτω).

Το ελληνοαμερικανικό λόμπι που πήρε δημόσια θέση ζητώντας από τους ψηφοφόρους να γράψουν σχετικά στους βουλευτές και γερουσιαστές, κάτι που φαίνεται έγινε μαζικά. 

<<ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ! >> Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε στα μέλη του το  HALC που  από την μια ακτή του Ειρηνικού στην άλλη ακτή του Ατλαντικού των ΗΠΑ. που επικοινώνησαν με τους βουλευτές και γερουσιαστές  για να αντιταχθούν στο νομοσχέδιο.
Πάντως το θέμα παρά την νέα αυτή εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη δεν έκλεισε οριστικά καθώς τα μπεί ξανα στην Γερουσία. Το  Hellenic American Leadership Council-HALC καλεί πάλι να είναι οι φίλοι του σε ετοιμότητα για νέα δράση, αν και όταν χρειαστεί.
 
  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ