Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φθάσαμε στο σκάνδαλο των Leopard του 1977!

28.02.2014 | 00:17
Αναφορές και στο πρώτο, όπως είπε, σκάνδαλο της προμήθειας των τανκς Leopards το 1977, επί υπουργίας Ευάγγελου Αβέρωφ, έκανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Κακλαμάνης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με την αδράνεια της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση υποθέσεων προμηθειών εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. 

«Αν δεν δω ότι κινούνται Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, προκαταρκτικές και τακτικές ανακρίσεις, θα καταθέσω επερώτηση, γιατί, από το πρώτο σκάνδαλο της προμήθειας Leopards το 1977 μέχρι σήμερα, η Στρατιωτική Δικαιοσύνη επιτρέπει να χειραγωγείται ο ελληνικός λαός και εκείνοι που επί χρόνια τον χειραγωγούν να σφυρίζουν αδιάφορα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης. 

Γιατί δεν προηγήθηκε η Στρατ. Δικαιοσύνη; 

Εστιάζοντας στην αδράνεια της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας,  ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Τα σκάνδαλα των προμηθειών εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων απασχολούν και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη και τη διεθνή κοινή γνώμη, με πρώτο την προμήθεια των Leopards το 1977 μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας διασύρονται. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας που εποπτεύει τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη τι έχει κάνει; Δεν έχει διαταχθεί έστω και μια ένορκη διοικητική εξέταση μέχρι προ δεκαημέρου, με αφορμή εμφάνιση στην τηλεόραση ενός πρώην νομικού συμβούλου που κλήθηκε ν’ απαντήσει αν γνωρίζει κάποιον εκδότη γνωστό για το ρόλο του». 

«Εδώ, επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, καταγγέλλονται στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία ή εν αποστρατεία. Με ποιο δικαίωμα επιτρέπει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και η κυβέρνηση να μη διερευνώνται τα συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά να ρίχνεται λάσπη γενικώς και αορίστως σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του υπουργείου; Για ποιο λόγο δεν προχώρησε πριν από την τακτική δικαιοσύνη στην έρευνά της η στρατιωτική δικαιοσύνη;» 

Αθωράκιστη νομικά  η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών 

Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά,ότι «η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών δεν έχει ούτε έναν νομικό σύμβουλο, παρότι ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας παλαιότερα είχε φέρει στη Βουλή νόμο με τον οποίο προβλεπόταν η δημιουργία Σώματος Νομικών Συμβούλων».-       

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ