OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Φθηνές» δικαιολογίες Ερντογάν για την κατάρριψη! Ζητά τετ α τετ με Πούτιν που λέει όχι

27/11/2015 - 17:30
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ερντογάν προσπαθεί στα σοβαρά να υποστηρίξει ότι οι πιλότοι της τουρκικής αεροπορίας δεν γνώριζαν τι αεροσκάφος κατέρριπταν και πως τέλος πάντων αυτή η κατάρριψη δεν πρέπει …να βλάψει τις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας! Με απλά λόγια βρισκόμαστε στην αποτίμηση του ρίσκου που πήραν Ερντογάν-Νταβούτογλου και το αποτέλεσμα δεν φαίνεται διόλου θετικο για την Άγκυρα. Αν επαληθευτούν και οι πληροφορίες που θέλουν τον Πούτιν να μην επιθυμεί ούτε να δει τον Ερντογάν που έχει ζητήσει συνάντηση τη Δευτέρα ,τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά για τον Ερντογάν.

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από τουρκικά F-16 στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία συνεχίζει να προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία. Οι δυο χώρες, άλλωστε, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην ρίχνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, με κάποια διαλείμματα… χαμηλών τόνων, που όμως δεν διαρκούν πολύ.

Μια μέρα αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν «κούνησε το δάχτυλο» στην Άγκυρα, στέλνοντας μήνυμα πως έχει αποδείξεις (τις οποίες νωρίτερα είχε ζητήσει ο Ερντογάν) ότι η Τουρκία όχι μόνο στηρίζει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αλλά και κάνει μαζί τους λαθρεμπόριο πετρελαίου, ο Τούρκος πρόεδρος «απάντησε» και μάλιστα σε υψηλότατους τόνους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τη Ρωσία να μην «παίζει με τη φωτιά» υποστηρίζοντας τον Μπασάρ αλ Άσαντ, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα! Οι νέες… πολεμοχαρείς δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το Κρεμλίνο, δήλωσε ότι θέλει πολύ να συναντήσει πρόσωπο με πρόσωπο τον Ρώσο ομόλογό του στο Παρίσι για να μιλήσουν για το επεισόδιο με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τους Τούρκους. «Θα ήθελα να συναντήσω τον Πούτιν τη Δευτέρα πρόσωπο με πρόσωπο στο Παρίσι για να μιλήσουμε», δήλωσε ο Ερντογάν. «Δεν θα ήθελα αυτό το πρόβλημα να βλάψει τις σχέσεις μας».

Ο Ερντογάν επανέλαβε πως ο τουρκικός στρατός «δεν αναγνώρισε την εθνικότητα» του αεροσκάφους και πως δεν «χτύπησε σκόπιμα ένα ρωσικό αεροπλάνο», και το μόνο που έκανε ήταν να «εφαρμόσει τους κανόνες εμπλοκής» που είναι σε ισχύ. Παράλληλα, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατηγορία της Μόσχας πως η Τουρκία, εν γνώσει της ηγεσίας της, συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θέλει να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του γιατί η Άγκυρα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. Το πρακτορείοπ επικαλείται δηλώσεις του Γιούρι Ουσάκοφ, βοηθού του Ρώσου προέδρου. «Βλέπουμε την απροθυμία της Τουρκίας απλά να απολογηθεί για το περιστατικό με το αεροπλάνο» είπε ο Ουσάκοφ σε δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν αν ο Πούτιν αρνήθηκε να μιλήσει στον Ερντογάν.

Ο Ουσάκοφ επανέλαβε ότι το Κρεμλίνο έλαβε αίτημα από την Άγκυρα αναφορικά με μια πιθανή συνάντηση ανάμεσα στους δυο ηγέτες κατά την παρουσία τους στη Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πούτιν θα ενημερωθεί σχετικά. Το σίγουρο είναι πως κατά την παραμονή του στο Παρίσι ο Πούτιν θα συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Μία πρόταση από την τουρκική πλευρά για μία συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών έχει επιδοθεί στον πρόεδρο», είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους

Από την πλευρά της, η Άγκυρα επιβεβαίωσε πως μπορεί να γίνει μια συνάντηση αλλά δεν είπαν πότε. «Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να έχουν συνομιλίες στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα ξεκινήσει τις εργασίες της την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι» ανέφεραν πηγές της τουρκικής προεδρίας, που όμως αρνήθηκαν ότι έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για συνομιλίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters 

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΚΑΤΑΡΡΙΨΗΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Γαλάζια Πατρίδα
ΤΟΥΡΚΙΑ

«Γαλάζια Πατρίδα 2026»: Με 120 πλοία και 50 αεροσκάφη ολοκληρώθηκε η μεγάλη τουρκική άσκηση [vids]

10/04/2026 - 16:03
SAMP/T
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SAMP/T: Η Τουρκία συζητά με την Ιταλία την αγορά και συμπαραγωγή του αντιπυραυλικού συστήματος

08/04/2026 - 13:22
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Καλούμε όλες τις πλευρές να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός του πολέμου στη Μέση Ανατολή

08/04/2026 - 11:28

Διαβάστε Επίσης

Δένδιας: Πασχαλινή «έφοδος» στο επιτηρητικό φυλάκιο «126» στον Έβρο – Το μήνυμα στα στελέχη [pics]

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν βοηθάει τρομοκράτες και σφαγιάζει Κούρδους – «Έχει θράσος ο γενοκτόνος εγκληματίας» απαντά η Άγκυρα

Ιράν: «Παράλογες οι απαιτήσεις των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις – Κανείς δεν περίμενε να κλείσουμε συμφωνία»

Βανς: «Τέλειωσαν χωρίς συμφωνία οι διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δεν εγκαταλείπει το πυρηνικό πρόγραμμα» [vids

Η Ουκρανία καταγγέλλει ότι ο ρωσικός στρατός παραβίασε πάνω από 460 φορές την πασχαλινή ανακωχή

Φρουροί της Επανάστασης: Θα επιτεθούμε σε όποιο πολεμικό πλοίο διασχίσει τα Στενά του Ορμούζ

Τραμπ: «Το ίδιο μου κάνει είτε κλείσουμε είτε όχι συμφωνία με το Ιράν, τους νικήσαμε στρατιωτικά»

Νετανιάχου: Καταστρέψαμε το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν – Οι δύο όροι για εκεχειρία στον Λίβανο

Top News

Γη της ελιάς - επόμενα επεισόδια: Η Βασιλική φτάνει στη Γερμανία και βρίσκει τον Στέφανο με μια άλλη γυναίκα

Γιατί οι σακούλες με πατατάκια δεν γεμίζουν ποτέ μέχρι επάνω

Ελένη Μενεγάκη και Μάκης Παντζόπουλος γιόρτασαν το Πάσχα στην Ισπανία - Οι ευχές της παρουσιάστριας

Κατιάνα Μπαλανίκα: Ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν πολύ μάγκας, άντρας με τα όλα του, αυτό που έκανε δεν το ξεχνάω

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert