Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά στην Αττική: Μάχη με το χρόνο – Σε χαράδρα στο Καπανδρίτι το κύριο μέτωπο

15.08.2017 | 10:56
 Δύο είναι τα επικίνδυνα σημεία της φωτιάς. Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε σε σημεία με πεύκα σε Μετόχι και Μικροχώρι. Δεν υπάρχουν σπίτια στην περιοχή. Οι φλόγες καίνε σε δύσβατο σημείο και μόνο με τα εναέρια μέσα είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν.

Περιμετρικά έχουν αναπτυχθεί μεγάλες δυνάμεις, ωστόσο οι άνεμοι ήδη άρχισαν να δημιουργούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη τέσσερα ελικόπτερα. Το μέτωπο έχει μεγάλη έκταση. Υπάρχουν σημεία όπου η φωτιά είναι “έρπουσα”, οι φλόγες δεν φαίνονται από μακρυά και υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού. Έτσι μεγάλο μέρος της περιοχής παραμένει αποκλεισμένο από την αστυνομία.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ newsit.gr

Συνολικά στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος: 72 οχήματα με 180 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 38 υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, έξι χωματουργικά μηχανήματα, και από τις ένοπλες δυνάμεις στρατιωτικό προσωπικό και τέσσερα μηχανήματα.

Ολονύχτια μάχη

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη να κρατήσουν τις φλόγες εντός περιοχών όπου δεν υπήρχε υψηλή βλάστηση ή σπίτια με στόχο να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Για τον λόγο αυτό στις 02:30 τα ξημερώματα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου και 25ης Μαρτίου και στην επαρχιακή οδό Βαρνάβα-Καπανδριτίου και στην 25ης Μαρτίου.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ newsit.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ