Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Φώτη, άλλα έλεγες...» - Οι δραματικοί διάλογοι της σύσκεψης των τριών

21.06.2013 | 10:09

Η Ελλάδα σε πολιτική δίνη για ακόμη μια φορά, την ώρα που ήδη ακούγονται από το εξωτερικό οι απειλές περί αναστολή της χρηματοδότησης (βλ. ΔΝΤ). Αφορμή ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει εν μια νυκτί την ΕΡΤ. Οι αιτίες προφανώς είναι άλλες.

Οι εξελίξεις καταιγιστικές και ραγδαίες. Η διαφαινόμενη συμφωνία, το απόγευμα της Τετάρτης για το πως θα επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ, έγινε κυβερνητική κρίση νωρίς το απόγευμα, θρίλερ το βράδυ και οριστική ρήξη τα μεσάνυχτα, με τον Φώτη Κουβέλη να κάνει στροφή 180 μοιρών μέσα σε λίγες ώρες και από τη διαφαινόμενη συμφωνία, να αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου και –όπως όλα δείχνουν- από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εμφανίστηκε αμετακίνητος στη θέση του για την ΕΡΤ. Μια θέση που σύμφωνα πάντως με τον Αντώνη Σαμαρά είχε αλλάξει σε σχέση με τη σύσκεψη της Τετάρτης.
Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να επανέρχεται σε προηγούμενη πρόταση για την ΕΡΤ και όχι σε αυτή που είχαν συμφωνήσει μερικές ώρες πριν, που προέβλεπε προσλήψεις με τρίμηνες συμβάσεις.

Είναι χαρακτηριστικοί οι διάλογοι ανάμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που δημοσιεύει σήμερα Το Έθνος:

Αντώνης Σαμαράς: Μα άλλα λέγαμε χθες... Σήμερα είσαι σε άλλο κλίμα
Ο Φώτης Κουβέλης παρέπεμψε στις αποφάσεις που είχαν ληφθεί από τα εσωκομματικά όργανα της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε πως δε μπορούσε να πει κάτι άλλο.
Ευάγγελος Βενιζέλος: Φώτη, μένεις ή φεύγεις;
Φώτης Κουβέλης: Δεν ξέρω, θα αποφασίσω με το κόμμα.

Τότε, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να βγει από τη σύσκεψη για να ειδοποιήσει τους βουλευτές του να συγκεντρωθούν στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ για νέα συνεδρίαση.
Εκείνη την ώρα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στους συνεργάτες του, τόνισε: «Άλλος ήταν ο Φώτης σήμερα, άλλος χθες...».

Όταν οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επέστρεψαν στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο Αντώνης Σαμαράς τους είπε: «Ελπίζω ότι αντιλαμβάνεστε ότι τίθεται σε κίνδυνο η πολιτική σταθερότητα. Εγώ έκανα βήματα πίσω. Εσύ γιατί δεν κάνεις;» είπε απευθυνόμενος στον κ. Κουβέλη, ο οποίος δεν του απάντησε, γράφει Το Έθνος.

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν μαζί ακόμη και να μην πάει η χώρα σε εκλογές κι αν ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ αποφασίσουν τελικά να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.....
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NewsIt.gr ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ