Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Φωτιά εργοστάσιο Sunlight: Δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων στην περιοχή

01.05.2018 | 18:38
To εργοστάσιο Sunlight είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων παράγει και μπαταρίες για το Πολεμικό Ναυτικό. Είναι ένα τεράστιο συγκρότημα, ανάλογο με μονάδες μεγάλων πολυεθνικών ομίλων. Η μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Ξάνθη, όπου η φωτιά πήρε τεράστιες, αποτελεί βασικό παράγοντα της δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας. Η μονάδα αυτή επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη μιας από τις πλέον σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα.

Η συνολική έκταση της μονάδας είναι 142.000 τ.μ., ενώ οι στεγασμένοι χώροι ξεπερνούν τα 55.000 τ.μ. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας σημειώνεται ότι παράγονται προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, ενώ η μονάδα έχει λάβει πιστοποιήσεις "για τη χρήση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας (ISO 9001:2008), περιβάλλοντος (ISO 14001:2004) και υγείας και ασφάλειας στην εργασία (BS OHSAS 18001:2007)".

Τι παράγει το εργοστάσιο

Διαθέτει τέσσερις (4) εξελιγμένες γραμμές παραγωγής για τους εξής τύπους μπαταριών:
Βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου-οξέος κλειστού και ανοικτού τύπου (για εφαρμογές κίνησης & για εφεδρική χρήση).

Προηγμένες μπαταρίες μολύβδου-οξέος για υποβρύχια πρόωση

Μπαταρίες αργύρου-ψευδαργύρου για τορπίλες μάχης και ασκήσεων.

H ανακοίνωση της Sunlight

Σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης. Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές. Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση».

Πληροφορίες από fresh-press.gr, http://www.systems-sunlight.com , xanthi2
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ