Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά στην Αττική: «Άμεση κατεδάφιση 3.200 αυθαιρέτων στην Αττική» - ΒΙΝΤΕΟ

07.08.2018 | 14:45
Δύο ώρες περίπου κράτησε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Λαύριο, με αντικείμενο την επόμενη μέρα από τις φονικές φωτιές στο Μάτι. Στην ομιλία του μετά το πέρας της, ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφείς τις προθέσεις της κυβέρνησης που συνοψίζονται στην φράση "γροθιά στο μαχαίρι". Προανήγγειλε 3.200 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων μόνο στην Αττική και στην συνέχεια σε όλη την Ελλάδα. "Ότι εκπροσωπεί κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές, θα ξηλωθεί". "Για κάθε αυθαίρετο κτίσμα που εντοπίζεται σε φάση κατασκευής, θα προχωρά άμεσα η κατεδάφισή του".

Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε σύσκεψη στο Λαύριο, μαζί με τους κ.κ. Σταθάκη, Σπίρτζη, Τζανακόπουλο, Φάμελλο, αλλά και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η σύσκεψη διήρκεσε περίπου δύο ώρες και μετά το πέρας της, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έδειξε στην ομιλία του την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει ριζικές αλλαγές αναφορικά με την αυθαίρετη δόμηση. Μια συζήτηση που ήρθε στο προσκήνιο φυσικά μετά την εθνική τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς από τις φωτιές στην ανατολική Αττική.

«Γροθιά στο μαχαίρι» από τον Τσίπρα μετά τις φωτιές

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του που μεταδίδεται ζωντανά, επανέλαβε την υπόσχεσή του πως τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να ρίξει τα «βέλη» του στους προκατόχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους για ελλιπή οργάνωση.


«Να χτυπήσουμε την γροθιά στο μαχαίρι», τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: «Το χάος της αυθαίρετης δόμησης που απειλεί ανθρώπινες ζωές δεν θα συνεχιστεί. Είναι χρέος μας απέναντι στους νεκρούς μας, αλλά πιο πολύ απέναντι στους ζωντανούς, απέναντι στις επόμενες γενιές. Αναλαμβάνουμε δράση άμεσα. Οι πληγείσες περιοχές θα ανοικοδομηθούν άμεσα, αλλά σε νέα βάση. Με νομιμότητα, σεβασμό στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη ζωή. Το ποτέ ξανά να μην είναι ένα σύνθημα της στιγμής. Για να υλοποιηθεί αυτή η πρόθεση, χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση».


Προχωράμε άμεσα στην κατεδάφιση περίπου 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται στην ζώνη του αιγιαλού, σε αναδασωτέες εκτάσεις και αποτελούν άμεσο κίνδυνο. Το ίδιο θα συμβεί για την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτά τα 3.200 είναι μόνο στην Αττική. Για κάθε αυθαίρετο κτίσμα που εντοπίζεται σε φάση κατασκευής, θα προχωρά άμεσα η κατεδάφισή του. Θεσπίζεται με νομοθετική πρωτοβουλία το πρωτόκολλο συμμόρφωσης που ελέγχεται από ειδικό συντελεστή δόμησης. Διατίθεται άμεσα στις αποκεντρωμένες διοικήσεις».
Στην σύσκεψη συμμετείχαν και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως επίσης οι δασάρχες της Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς.


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Μάλιστα, στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Twitter, αναρτήθηκε νωρίτερα μια φωτογραφία από την σύσκεψη, αλλά και το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να αναλάβουμε δράση ώστε να μη ζήσουμε, ποτέ ξανά, μια τέτοια τραγωδία. Σύσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με τη συμμετοχή Υπουργών, της Περιφερειάρχη Αττικής, Δασαρχών, τους Γ/Δ της ΚΕΔ, τους γ.γ. & την Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

Δείτε παρακάτω βίντεο από την σύσκεψη:
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ