Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιές στην Αττική: Σε ετοιμότητα Ζ' ΜΑΚ και πλοία του στόλου

24.07.2018 | 00:59
Πρώτη δημοσίευση 2018-07-24 00:05:42
Τελευταία ενημέρωση 2018-07-24 00:59:42

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άλφα, οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους εφτά, ίσως και παραπάνω - 56 οι τραυματίες, 11 διασωληνωμένοι - Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Μάτι, Άγιο Ανδρέα, Κινέτα και πολλές ακόμη περιοχές. Επιστρατεύουν αρματαγωγό για να πάρει κόσμο από το Ζούμπερι!

Επιπρόσθετα, το αρματαγωγό ’’ΡΟΔΟΣ’’ στο οποίο έχει επιβιβασθεί προσωπικό και λέμβοι της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών καθώς και όλα τα πλοία μεταφοράς προσωπικού του ΠΝ ευρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα απόπλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τις φωτιές στην Αττική. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σε ανοιχτή γραμμή με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, θέτουν σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων στέλνοντας την Φ/Γ "ΕΛΛΗ" και το Α/Τ "ΙΚΑΡΙΑ" στο Ζούμπερι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert.gr, ο Ναύαρχος Αποστολάκης έχει δώσει εντολή και ήδη έχουν αποπλεύσει από τον Ναύσταθμο, η φρεγάτα "ΕΛΛΗ" και το αρματαγωγό "ΙΚΑΡΙΑ", τα οποία πλέουν στην περιοχή του Ζούμπερι προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό και την φιλοξενία των κατοίκων.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και άλλα πλοία και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, έτοιμα να συνδράμουν και αυτά στην επιχείρηση.

Το σχέδιο υλοποιείται υπό τον άμεσο συντονισμό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος λαμβάνει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφοριες σπεύδουν στην περιοχή πλωτά του λιμενικού για να συνδράμουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού καθως εκατοντάδες άτομα έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην παραλία. Μεταξύ αυτών και τουλάχιστον 650 που φιλοξενούνταν στα ΚΑΑΥ του στρατού ξηράς και της ΠΑ οι εγκαταστάσεις των οποίων βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Δυστυχώς, δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς, ενώ  σε 56 ανέρχονται οι τραυματίες, τουλάχιστον 11 διασωληνωμένοι.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ