Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΩΤΟ - Σόκ - Αποκεφαλισμός Κούρδισας μαχήτριας απο τζιχαντιστή!

06.10.2014 | 11:34
Οι μάχες των κούρδων απέναντι στους τζιχαντιστές συνεχίζονται. Οι κούρδοι μαχητές οι οποιοι ειναι λιγότεροι σε αριθμό υπερασπίζονται με επιμονή την πόλη Κομπανί στη μια συριακή πόλη στη μεθόριο με την Τουρκία.

Επιπλέον οι κούρδισες μαχήτριες των Κούρδων Πεσμεργκά έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη. Το πιο πρόσφατο περιστατικό ειναι η αυτοκτονία κούρδισας που ειχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και που σύμφωνα με πηγές αυτοκτόνησε πριν την αιχμαλωτήσουν. Όπως αναφέρει το Al Arabiya η Σεϋλάν Οζάλπ (παρακάτω φωτογραφία) βρέθηκε περικυκλωμένη απο τζιχαντιστές κοντά στην πόλη Κομπανί και προκειμένου να γινει θύμα επέλεξε να πάρει την ζωή της. Σύμφωνα με το πρακτορείο Al Arabiya η Σεϋλάν είπε ενα "αντίο" απο τον ασύρματο και αυτοκτόνησε.Η αυτοκτονία της δεν εχει επιβεβαιωθεί αλλα όπως ειχε πεί η ίδια σε συνέντευξη της που έδωσε στο Βρετανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (BBC) την προηγούμενη βδομάδα:  "Δεν φοβομαστε τίποτα και κανένα... Προτιμάμε να ανατιναχτούμε και να πάρουμε την ίδια μας την ζωή απο το να αφήσουμε αυτους να μας αιχμαλωτήσουν."

Ειναι πολλές οι γυναίκες που έχουν καταταχθεί στο κουρδικό YPG, ένα παρακλάδι της ομάδας ανταρτών του Κουρδικου Εργατικου Κόμματος (ΡΚΚ). Οι εικόνες των γυναικών μαχητών με τα καλάσνικοφ τους ξεχωρίζουν στην γενικότερα ανδροκρατούμενη συγκρούση της περιοχής.

Δυστυχώς ειναι αρκετές οι εκθέσεις που κατηγορούν την ISIS για ομηρία και βιασμούς όχι μόνο των γυναικών μαχητριών κουρδικής καταγωγής αλλα και των γυναικών απο την μειονότητα των Γεζιντί.

Μόνο την τελευταια βδομάδα οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν 7 άντρες και 3 γυναίκες κουρδικής καταγωγής. Για να συντηρήσουν το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί οχι μόνο στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ αλλα πλέον και στην Δύση διαρρέουν διάφορες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ειναι το Twitter και το Facebook. Οι φωτογραφίες - όπως ειναι η παρακάτω - ειναι σοκαριστικές.


ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ - Αναρτήθηκε απο τον χρήστη shmayah στο Twitter. Ο άντρας σύμφωνα πάντα με την πηγή ειναι τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους και το θύμα κουρδισα μαχήτρια. Η πηγή δεν εχει επιβεβαιωθεί.


Ίσως πιο τρομακτικό απο την ίδια την πράξη να ειναι το χαμόγελο του τζιχαντιστή...

Πηγή - Al Arabiya/Twitter
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ