Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

G20: Φρούριο το Μπρίσμπεϊν ενόψει της Συνόδου Κορυφής - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

06.11.2014 | 12:25
Το κέντρο του Μπρίσμπεϊν, ο χώρος γύρο από το συνεδριακό κέντρο και τα ξενοδοχεία στα οποία θα καταλύσουν οι ηγέτες των 20 οικονομικά ισχυρότερων χωρών του πλανήτη και οι αποστολές τους,από την περασμένη Κυριακή το βράδυ, έχει μεταβληθεί σε πραγματικό φρούριο, ενώ αναμένεται να αναβαθμιστούν περισσότερο τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της Συνόδου από τις 13 έως και τις 17 Νοεμβρίου.

Χθες βράδυ ένας Αυστραλός αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης για την σύνοδο κορυφής των G20.

Η αστυνομία επιβεβαιωσε οτι πληρώματα έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν για να βοηθήσουν. Στον χώρο του ατυχήματος έσπευσε ενα Blackhawk. Το ελικόπτερο τύπου Blackhawk, που εκτελούσε άσκηση ενόψει της συνόδου κορυφής προσγειώθηκε σε κοντινό γήπεδο του χόκει.
Προχθές, στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιτρομοκρατικής προετοιμασίας.Σύμφωνα με δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας "Courier Mail", πάνω από 50 κομάντος, που φορούσαν ειδικές αλεξίσφαιρες στολές και φέροντας αυτόματα όπλα, αποβιβάστηκαν από τέσσερα ελικόπτερα Black Hawk, κοντά στην προβλήτα του Eagle Street και δίπλα σε μεγάλα κτίρια και κατέλαβαν θέσεις μάχης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ειδικά κυάλια για τη νύχτα, άρχισαν να κατευθύνονται στα γύρω κτίρια, μέχρι αργά τη νύχτα που τελείωσε και η άσκηση στην οποία έλαβαν μέρος.

Την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι 'Αμποτ, παραδέχθηκε ότι τα μέτρα ασφαλείας θα δυσκολέψουν τις μετακινήσεις και τον ρυθμό ζωής αρκετών εργαζόμενων και κατοίκων της πόλης και για τον λόγο αυτό ευχαρίστησε τους κατοίκους του Μπρίσμπεϊν για την κατανόηση και την υπομονή που θα επιδείξουν. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ