Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

G7: Οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία

03.03.2014 | 09:13
Οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του πλανήτη της G-7 ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι είναι διατεθειμένοι να παράσχουν «ισχυρή οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία» και ότι η στήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι κρίσιμη για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση.

«Είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας να παρέχουμε ισχυρή οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία» ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G-7 σε κοινή τους δήλωση.

Οι υπουργοί Οικονομικών των G-7 ανέφεραν επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), στέλνει αυτή την εβδομάδα μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στο Κίεβο, η παρουσία της οποίας κρίνεται απαραίτητη ώστε να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών ενίσχυσης της Ουκρανίας με την παροχή χρηματοοικονομικών και πολιτικών συμβουλών για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις με πιο πιεστικό τρόπο.

« Η στήριξη του ΔΝΤ θα είναι κρίσιμη για το ξεκλείδωμα επιπλέον βοήθειας από την Παγκόσμια Τράπεζα, άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, την ΕΕ καθώς επίσης και από διμερείς πηγές», ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών. «Έχουμε επίσης δεσμευτεί να κινητοποιήσουμε μια ταχεία τεχνική βοήθεια για να στηρίξει την Ουκρανία στην αντιμετώπιση των μακροοικονομικών, των κανονιστικών ρυθμίσεων όσο και στην καταπολέμηση της διαφθοράς», προστίθεται στη κοινή ανακοίνωση της ομάδας των G-7 η οποία αποτελείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Ιταλία και τη Βρετανία.

Νωρίτερα η ομάδα των G-7 καταδίκασε την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και ακύρωσε επί του παρόντος τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας των G-8, όπου μετέχει και η Ρωσία ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η συγκεκριμένη σύνοδος κορυφής έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σότσι τον προσεχή Ιούνιο.

« Οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώνονται και καταδικάζουν τη σαφή παραβίαση από τη Ρωσική Ομοσπονδία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ομάδας των G-7.

«Έχουμε αποφασίσει προς το παρόν να αναστείλουμε τη συμμετοχή μας σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την προετοιμασία για την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής της G-8 στο Σότσι τον Ιούνιο» συμπληρώνει η ανακοίνωση της ομάδας των επτά πιο ισχυρών βιομηχανικά κρατών του κόσμου.

Όπως διευκρινίζεται η απόφαση για το πάγωμα των προετοιμασιών της συνόδου στο Σότσι θα παραμείνει σε ισχύ «έως ότου το περιβάλλον γίνει και πάλι θετικό σε σημαντικές συζητήσεις της ομάδας των G-8».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Γιατί δεν θα γίνει πόλεμος στην Ουκρανία" - Τι λένε οι Ρώσοι αναλυτές

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι αδέξιοι Ευρωπαίοι και η ελληνική αμηχανία 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ