Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

G7: "Πακέτο" 18 δις στην Ουκρανία από το ΔΝΤ

11.04.2014 | 09:55
Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών πραγματοποίησαν συνάντηση όπου συζήτησαν τη χορήγηση ενός πακέτου διάσωσης στην Ουκρανία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο μιας σειράς συνεδριάσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσινγκτον.

Η ομάδα των Επτά (G7) - ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Ιταλία, Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία - πρότεινε τη χορήγηση ενός πακέτου ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 2 ετών, προκειμένου να βοηθηθεί η Ουκρανία, ενώ προτάθηκαν και διεθνή μέτρα για την σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα μετά από μήνες αναταραχών και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Στην συνεδρίαση δεν συμπεριλήφθηκε η Ρωσία.

Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Σλάπακ, δήλωσε ότι το Κίεβο έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να λάβει την πρώτη δόση της οικονομικής βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με πιο συγκεκριμένους όρους σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τις συνθήκες της (διεθνούς) υποστήριξης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σλάπακ, στο περιθώριο των συνεδριάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. «Επιπλέον, η Ουκρανία έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το ΔΝΤ για την καταβολή της πρώτης δόσης».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ