Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Έφοδος στο γραφείο πρώην στενού συνεργάτη του Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων

25.07.2018 | 21:55
Αιφνιδιαστική έρευνα της γαλλικής αστυνομίας στο γραφείο του πρώην στενού συνεργάτη του προέδρου Μακρόν, Αλεξάντρ Μπεναλά, σημειώθηκε απόψε.

Ο Μπεναλά, μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, καταγράφηκε να χτυπά και να κακομεταχειρίζεται διαδηλωτές στο Παρίσι την Πρωτομαγιά και η εισαγγελία έχει ασκήσει σε βάρος του δίωξη για “ομαδική βία”.

Ο ένοικος του Ελιζέ μοιάζει πλέον να βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο σοβαρή πολιτική κρίση από την ανάδειξή του στο ανώτατο γαλλικό κρατικό αξίωμα.

Ο πρόεδρος Μακρόν ήλπιζε ότι θα εκμεταλλευόταν το κύμα της εθνικής ανάτασης μετά τον θρίαμβο των Μπλε στο Μουντιάλ, αλλά μοιάζει σαν να χτυπήθηκε από τσουνάμι μετά την δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Le Monde ενός βίντεο που είχε τραβηχτεί την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο Αλεξάντρ Μπεναλά, τότε αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, κι ο Βενσάν Κραζ, έφεδρος της χωροφυλακής όπως και ο πρώτος, που εργαζόταν για το κόμμα του προέδρου, το LREM, καταγράφηκαν να χτυπούν και να κακομεταχειρίζονται διαδηλωτές στο Παρίσι ενώ συνόδευαν άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης ως παρατηρητές.

Αν και επιβλήθηκε διακριτικά στον Μπεναλά ένα πειθαρχικό μέτρο, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του για 15 ημέρες τον Μάιο, η δικαιοσύνη δεν είχε ακόμη τότε επιληφθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Μακρόν δεν απολύθηκε παρά την Παρασκευή (20.7.2018).

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα μιλήσει δημόσια για την υπόθεση όταν θα κρίνει ότι είναι ωφέλιμο, σύμφωνα με την πηγή στη γαλλική προεδρία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ