Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Γαλλία - Εκλογές: Oι γυμνόστηθες Femen, η Λεπέν και τα συνθήματα - ΦΩΤΟ

07.05.2017 | 17:08
Πρώτη δημοσίευση:16:56:12
Tελευταία ενημέρωση:17:08:12

Η Γαλλία σήμερα ψηφίζει με τη σκία των αναταραχών να πλανάται κυριολεκτικά στον αέρα.
Μεταξύ άλλων αναταραχών σήμερα γυμνόστηθες όπως σχεδόν κάθε φορά εμφανίστηκαν οι ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen στο προπύργιό της ακροδεξιάς υποψήφιας των Γαλλικών εκλογών  Μαρίν Λε Πεν, το Ενίν Μπομόν λίγο πριν ίδια εμφανιστεί για να ψηφίσει σύμφωνα με τo France24. Στο στήθος τους έγραφαν μεταξύ άλλων, ζήτω το τέλος της ακροδεξιάς σε απλά ελληνικά( Vive la fin du F.N, στα γαλλικά), ενώ ακολούθησε η σύλληψη τους.

Η οργάνωση έκανε την εμφάνιση της με ένα κόκκινο βαν έξω από το μετρό ‘’Porte de la Villette’’ (Πορτ ντε λα Βιλετ) στο Βόρειο Παρίσι, κρατώντας μπουκάλια σαμπάνιας τα οποία άρχισαν να τα σπάνε.

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε πάρα πολύ γρήγορα καθώς την αστυνομία βοήθησαν και κάποιοι φύλακες ενώ πλήθος κόσμου που παρακολούθησαν το γεγονός άρχισαν να φωνάζουν μεταξύ άλλων προς τους αστυνομικούς: ‘’Βάλτε τες κάτω από τα φορτηγά και πατήστε τις ‘’ και ‘’Να μην είστε ευγενικοί μαζί τους’’.

H επίσημη συνάντηση του κόμματος FN της Μαρί Λε Πέν πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Αυγουστίνο στο κέντρο του Παρισιού, νωρίτερα σήμερα Κυριακή 7 Μαΐου 2017 σε μια κίνηση που σπάει την παράδοση της πορείας η οποία ξεκινάει από το άγαλμα της Ζαν Νταρκ από τη οδό Ριβολί και η οποία φτάνει μέχρι και την όπερα δίπλα από το Μουσείο του Λούβρου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στο twitter η οργάνωση Femen δημοσίευσε φωτογραφία με τις ίδιες να σφουγγαρίζουν το πάτωμα έξω από την όπερα με το εξής σλόγκαν : ‘’Είμαστε περήφανες που καθαρίζουμε τους δημοκρατικούς και λαϊκούς δρόμους μας από το βρώμικο μίσος της Μαρί Λε Πεν.’’

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τη Le monde τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των Προεδρικών εκλογών θα γνωστοποιηθούν σε περίπου 20 ώρες. Παράλληλα πριν από λίγο ξεκίνησε η εκκένωση του Λούβρου καθώς εντοπίστηκε ύποπτη τσάντα. Ο συναγερμός έληξε σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Δείτε τι γράφουν στο λογαρισμό τους στο Twitter¨-  Προβάλλουν το πανό που ετοίμασαν κατά της Λε ΠενΕπίσης ενημέρωσαν το λογαριασμό τους προβάλλονας τα τελευταία γεγονότα που έγιναν έξω από το εκλογικό κέντρο που ψηφίζει η Λε Πεν:Mε πληροφορίες από France24, le monde

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ