Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: "Καμία διαπραγμάτευση" με τους τζιχαντιστές για τον γάλλο όμηρο!

23.09.2014 | 10:49
Η Γαλλία "δεν θα έχει καμία συζήτηση και δεν θα κάνει καμία διαπραγμάτευση" με τους απαγωγείς του γάλλου ομήρου που κρατείται από την Κυριακή στην Αλγερία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.
Το Παρίσι δεν θα υποκύψει "ποτέ στον εκβιασμό". "Είναι στην ύπουλη φύση της τρομοκρατίας να προσφεύγει στον εκβιασμό, τον θάνατο, στις απειλές. Εάν υποχωρήσουμε, και κατά το ελάχιστο, τής παραχωρούμε αυτήν τη νίκη", είπε.

Η αλγερινή τζιχαντιστική οργάνωση Ζουντ αλ-Χιλάφα, η οποία διατύπωσε υπακοή στο Ισλαμικό Μέτωπο, ανέλαβε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα την ευθύνη για την απαγωγή του γάλλου ορειβάτη Ερβέ Γκουρντέλ το βράδυ της Κυριακής στο Τίζι Ούζου, 110 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου.

Οι απαγωγείς απειλούν να εκτελέσουν τον όμηρο, εάν η Γαλλία δεν υπαναχωρήσει στη συμμετοχή της στις αεροπορικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Οι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει μία επιδρομή, την Παρασκευή, κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, μετά το πράσινο φως του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για τη συμμετοχή της Γαλλίας στο διεθνή συνασπισμό.
"Αυτές οι επιδρομές, αυτή η δέσμευση, φυσικά θα συνεχισθούν", είπε ο Μανουέλ Βαλς.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το βίντεο που εμφανίζει τον γάλλο πολίτη να είναι όμηρος ισλαμιστών στην Αλγερία είναι γνήσιο. «Έχουμε επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο που εμφανίζει εικόνες του γάλλου ομήρου Ερβί Γκουρντέλ ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής την Κυριακή στην περιοχή Τιζί Ουζού της Αλγερίας» αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Οι απειλές από αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση δείχνουν για μια ακόμη φορά την ακραία σκληρότητα της Daech (Ισλαμικού Κράτους) και εκείνων των ομάδων που λένε ότι συνδέονται μαζί του» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Στην Αλγερία έχει τη βάση της η οργάνωση "Στρατιώτες του Χαλιφάτου" η οποία στις 14 Σεπτεμβρίου διακήρυξε την πίστη της στο Ισλαμικό Κράτος. Η ακραία οργάνωση λέει ότι θα σκοτώσει τον γάλλο όμηρο μέσα σε διάστημα 24 ωρών, εάν το Παρίσι δεν σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές και τη συμμετοχή του στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Όμως ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράντ Φαμπιούς δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ότι «δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε στις απειλές της τρομοκρατικής οργάνωσης» αναφερόμενος στις απειλές των ισλαμιστών της Αλγερίας ότι θα εκτελέσουν τον 55χρονο γάλλο τουρίστα που ενώ έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας πιάστηκε όμηρος από τους τζιχναστιστές.
«Μια τρομοκρατική ομάδα δεν μπορεί να μεταβάλει τη θέση της Γαλλίας», δήλωσε ο Φαμπιούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιράκ: Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες γαλλικές αεροπορικές επιδρομές


Η Γαλλία στο Ιράκ για τις πρώτες στρατιωτικές αναγνωριστικές πτήσεις

Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Γαλλίας στο Ιράκ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ