Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία - Νίκαια: Έρευνα για τα μέτρα Ασφαλείας

21.07.2016 | 13:00
Η γαλλική κυβέρνηση, η οποία δέχεται έντονες επικρίσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί τη νύκτα της περασμένης εβδομάδας που έγινε η φονική επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια, ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από το σώμα που επιθεωρεί την εθνική αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε την κίνηση αυτή μετά τις κατηγορίες πολιτικών από τη Νίκαια ότι οι ρυθμίσεις, στις οποίες είχε προβεί η αστυνομία, ήταν ανεπαρκείς για τις εκδηλώσεις με ευκαιρία την εθνική εορτή της Γαλλίας, στη διάρκεια των οποίων ο δράστης οδήγησε ένα μεγάλο φορτηγό σε ζώνη όπου απαγορευόταν η κυκλοφορία και σκότωσε 84 ανθρώπους που αναχωρούσαν αφού είχαν παρακολουθήσει το θέαμα των πυροτεχνημάτων.

Κατά την έρευνα που θα πραγματοποιήθεί από το σώμα επιθεώρησης της αστυνομίας, που στη Γαλλία είναι ευρέως γνωστό ως "η αστυνομία της αστυνομίας", θα εξετασθεί λεπτομερώς ο τρόπος με τον οποίο είχε αποκλεισθεί η περιοχή για τις εκδηλώσεις της 14ης Ιουλίου, καθώς και το πώς ελεγχόταν.

Την κίνηση επιδοκίμασε ο Κριστιάν Εστροζί, ο επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της περιφέρειας Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, όπου βρίσκεται η Νίκαια.
Ο δεξιός πολιτικός είχε ηγηθεί της επίθεσης εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, διατυπώνοντας εναντίον της κατηγορίες για χαλαρά μέτρα ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ