Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλικά Mirage 2000-D κατά των τζιχαντιστών - ΒΙΝΤΕΟ

24.11.2014 | 11:44
Στην Ιορδανία αναμένονται ''τις επόμενες ημέρες'' έξι ( 6) μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000- D της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας για να συμμετάσχουν στον πόλεμο εναντίον του ''Ισλαμικού Κράτους'' (IS- ISIL), ανακοίνωσε την Κυριακή ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Κ. Μανουέλ Βαλς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Νίγηρα ΚΑΙ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Νίγηρα Κ. Μπρίγκι Ραφινί.

''Οι πρώτες προκεχωρημένες ομάδες, άνδρες και εξοπλισμοί, βρίσκονται ήδη εκεί, και ορισμένοι συνεχίζουν να φθάνουν τις τελευταίες αυτές ώρες, αυτό θα ήθελα να υπενθυμίσω. Η αύξηση των δυνάμεων συνεχίζεται με την άφιξη των αεροσκαφών Mirage στις επόμενες ημέρες'' ανακοίνωσε ο κ. Βαλς κατά την επίσκεψή του στην Νιαμέι, η οποία επικεντρώνεται κυρίως στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας στις χώρες του Σάχελ.

''Παντού στον κόσμο, οι ένοπλες δυνάμεις μας αποδεικνύουν καθημερινά- στην υπηρεσία της Γαλλίας και των συμπατριωτών μας- τις ικανότητές τους" επισήμανε από την αεροπορική βάση 101 της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, απ' όπου αναχωρούν τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη ( uav) που κάνουν αναγνωριστικές επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο Γάλλος Πρωθυπουργός ο στόχος είναι ''να έχουμε τα έξι Mirage 2000 έως το τέλος του έτους'' στο Αμάν. Εκεί , ανέφερε , θα στηθεί μία βάση ''σε συμφωνία με τις αρχές της Ιορδανίας, στο πλαίσιο της μάχης εναντίον του IS-ISIL.

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν είχαν ανακοινώσει την Τετάρτη την αποστολή έξι Mirage 2000-D στην Ιορδανία, τα οποία θα συμμετέχουν μαζί με τα 9 μαχητικά αεροσκάφη Raphale, τα οποία ήδη απογειώνονται από τις βάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις μάχες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ RAMEX DELTA ΣΕ MIRAGE 2000N


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ