Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Γαλλικές πυροβολαρχίες αναπτύσσονται στην Ανατολική Συρία

20.05.2018 | 16:13
Για σημαντική ενίσχυση της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο Anadolu το οποίο επικαλείται τοπικές πηγές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΑ, έξι γαλλικές πυροβολαρχίες  να αναπτύχθηκαν βόρεια του χωριού Baguz στην επαρχία Deir ez-Zor ( Ντέιρ αλ Ζορ) και εκτέλεσαν και βολές. Η επαρχία Ντέιλ Αλ Ζορ είναι υπό τον έλεγχο του YPG ( Μονάδες Προστασίας του Λαού), οργάνωση την οποία η Άγκυρα βλέπει ως τρομοκρατική και παραπλήσια του PKK. 

Η είδηση προβάλλεται και στο sputniknews.com. Η παρουσία γαλλικών και αμερικανικών στρατευμάτων έχει αυξηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή της Συρίας, ειδικά μετά τη μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους των τελευταίων από τη βορειοδυτική στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονη είναι η δυσαρέσκεια που επικρατεί στην Άγκυρα για τη παρουσία Γάλλων και Αμερικανών στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από το SDF που με τη σειρά του ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος του από το κουρδικό στοιχείο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν υποσχέθηκε ότι θα  υποστηρίξει τις συριακές αντάρτικες δυνάμεις των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι πολιτοφύλακες ( YPG). Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια τουΤούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε το Παρίσι ότι υποστηρίζει τρομοκράτες. 

 https://www.aa.com.tr https://sputniknews.com


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ