Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γάλλοι τζιχαντιστές νεκροί σε Συρία και Ιράκ

23.01.2015 | 09:17
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε απόψε ότι 73 Γάλλοι πολίτες έχουν σκοτωθεί "στο πεδίο των τρομοκρατικών επιχειρήσεων" στη Συρία και το Ιράκ.

Ο προηγούμενος απολογισμός της γαλλικής κυβέρνησης, στις αρχές Ιανουαρίου, έκανε λόγο για περίπου 70 Γάλλους νεκρούς στις χώρες αυτές, από τους σχεδόν 1.400 που έχουν φύγει για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Χάρη στον αντιτρομοκρατικό νόμο που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο το φθινόπωρο, όταν υπάρχει υποψία ότι κάποιος σχεδιάζει να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις στο Ιράκ, τη Συρία ή αλλού "μπορούσε να του απαγορεύσουμε την έξοδο από τη χώρα, να του αφαιρέσουμε την ταυτότητα", υπενθύμισε ο Καζνέβ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι άνθρωποι αυτοί, επιστρέφοντας στη χώρα "εάν δεν έχουν εξοντωθεί σωματικά" από τον πόλεμο, "καταστρέφονται ψυχολογικά" και γίνονται "πιο επικίνδυνοι απ' όσο ήταν πριν φύγουν"."Το μέτρο αυτό (σ.σ. της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα) θα είναι αποτελεσματικό και θα επιτρέψει να αποφύγουμε τους κινδύνους", πρόσθεσε.

Πριν από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στις αρχές του μήνα στο Παρίσι, η γαλλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει μεταξύ άλλων τη δημιουργία 1.400 νέων θέσεων στο υπουργείο Εσωτερικών (οι 1.100 αφορούν μόνο τις υπηρεσίες πληροφοριών) και τη χορήγηση πιστώσεων ύψους 425 εκατομμυρίων μέσα σε τρία χρόνια για τον εξοπλισμό των υπηρεσιών αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ