Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Γάζα: H “αποκαθήλωση” του Ραφαέλο στη σύγχρονη πραγματικότητα

06.04.2018 | 18:20
Μια συγκλονιστική εικόνα από τις αναταραχές στη Λωρίδα της Γάζας κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες τρεις μέρες. Η φωτογραφία όπως μπορείτε να διαπιστώσετε παρακάτω δείχνει έναν Παλαιστίνιο που χτυπήθηκε θανάσιμα στις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες να βρίσκεται στην αγκαλιά των συναγωνιστών του.  Αν προσέξει κανείς τη φωτογραφία αυτή με τη δεύτερη ματιά, μπορεί να δει την απίστευτη ομοιότητα με το έργο του ζωγράφου Ραφαέλο “Απoκαθήλωση”, το οποίο απεικονίζει το θείο δράμα του Κυρίου.

Η φωτογραφία και η σύγκριση της με το έργο του Ραφαέλο όπως εντοπίστηκε στο twitter:Και το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται... Oι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν, ενώ οι Ισραηλινοί στρατιώτες πετούν χημικά και επιτίθενται σε διαδηλωτές. “Θέλουμε να πάμε σπίτι μας" φωνάζουν οι Παλαιστίνιοι σύμφωνα με το news.sky.com.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ξεκίνησε η "Μεγάλη πορεία της επιστροφής", όπως αποκαλούν οι Παλαιστίνιοι τις κινητοποιήσεις τους, με τις οποίες απαιτούν την επιστροφή τους σε εδάφη που πλέον ανήκουν στο Ισραήλ. Η "Μεγάλη πορεία της επιστροφής" αναμένεται να κορυφωθεί στις 15 Μαΐου.

Τα νοσοκομεία γεμίζουν ασφυκτικά

Tα νοσοκομεία στη Γάζα γεμίζουν ασφυκτικά και οι κλίνες δεν επαρκούν για όλους, γράφει το news.sky.com. Για αυτό το λόγο θα εξυπηρετηθούν οι πολύ σοβαρές περιπτώσεις κατά προτεραιότητα. Οι διαδηλώτες δεν κρατούν μολότοφ ή άλλου είδους όπλα. "Αν αυτή η πέτρα θεωρείται όπλο τότε θεωρείστε με τρομοκράτη" λέει ένας Παλαιστίνιος στο news.sky.com.

Φωτογραφία: Το έργο του Ραφαέλο. (Πηγή φωτο: Wikimedia Commons)


Από την πλευρά του, το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) έκανε σήμερα έκκληση στο Ισραήλ να διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του δεν κάνουν χρήση υπερβολικής βίας εναντίον παλαιστινίων διαδηλωτών στη μεθόριο της Γάζας με το Ισραήλ.Eπιμέλεια: Α.Ν.Μαξούρη
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ