Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γάζα: Καταστράφηκε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

29.07.2014 | 14:53
Χάος από χτύπημα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας!ταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Λωρίδας της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί μετά τον βομβαρδισμό του από τον ισραηλινό στρατό τη νύκτα, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας Ενέργειας του παλαιστινιακού θύλακα.

"Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό της περασμένης νύκτας, ο οποίος έπληξε τον ατμολέβητα και στη συνέχεια τις δεξαμενές καυσίμων, οι οποίες ανεφλέγησαν", δήλωσε στο Πρακτορείο ο Φάτι αλ Σέιχ Χαλίλ.

Η ηλεκτροδότηση στη Γάζα και σε πολλές ακόμη περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα διακόπηκε. Πυκνός μαύρος καπνός έχει καλύψει την περιοχή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Πολλές πυρκαγιές προκλήθηκαν στον τομέα αυτό (κεντρική Λωρίδα της Γάζας) όπου τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να εισέλθουν.

"Το εργοστάσιο καταστράφηκε", δήλωσε ο διευθυντής του Μοχάμεντ αλ Σαρίφ, αναφέροντας ότι η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει εξοπλισμό κατάλληλο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το εργοστάσιο καλύπτει σχεδόν το 30% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με τον Φάτι αλ Σέιχ Χαλίλ, "πέντε από τις δέκα γραμμές ηλεκτροδότησης που προέρχονται από το Ισραήλ για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Λωρίδα της Γάζας, υπέστησαν ζημιές από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και οι υπηρεσίες συντήρησης και αποκατάστασης των βλαβών δεν μπορούν να φθάσουν στην περιοχή".

Εκτός από τη χρόνια έλλειψη νερού, ο παλαιστινιακός θύλακας που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2006, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Ακόμη και σε περιόδους ηρεμίας, οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στη Γάζα είναι καθημερινές, από 8 έως τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα, με αποτέλεσμα να πλήττεται η λειτουργία νοσοκομείων, σχολείων, καταστημάτων ή εργοστασίων επεξεργασίας υδάτων του εδάφους και του 1,8 εκατομμυρίου των κατοίκων του.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα στον παλαιστινιακό θύλακα εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 360 μεγαβάτ, εκ των οποίων 120 καλύπτονται από το Ισραήλ, 22 από την Αίγυπτο και 80 παράγονται από το εργοστάσιο.

Η ηλεκτρική ενέργεια συνδέεται άμεσα με την άντληση νερού στην άνυδρη Λωρίδα της Γάζας. Σε μια περιοχή όπου τα υπόγεια αποθέματα δεν ανανεώνονται με γλυκό, πόσιμο νερό, είναι όλο και πιο μεγάλα τα ποσοστά νερού που παρουσιάζουν υψηλούς δείκτες άλατος και επομένως δεν μπορούν να καταναλωθούν από τον άνθρωπο. Το 90% των Παλαιστινίων αναγκάζεται να αγοράζει νερό από υδροφόρες σε ιδιαίτερα υψηλό κόστος σε μια χώρα όπου οι συγκρούσεις έχουν οδηγήσει τις κοινότητες σε οικονομική κατάρρευση. Περισσότερα για το σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης νερού στην Λωρίδα της Γάζας μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Συγκλονιστικό: Μία 16χρονη tweetάρει για τον πόλεμο από τη Γάζα!

Γάζα: Πύραυλος σε πάρκο σκοτώνει παιδιά! Φωτογραφίες

Χάος από χτύπημα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας!

Γάζα: Τα 25 δευτερόλεπτα μιας επίθεσης - ΒΙΝΤΕΟ

Χάος από χτύπημα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ