Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΑ: Τα "μπλε φτερά" της ΠΑ κυριάρχησαν τους αιθέρες στην "Trident Juncture" του NATO - ΦΩΤΟ

14.11.2018 | 15:36
Αυτή ήταν ελληνική συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην μαζική στρατιωτική άσκηση του NATO "Trident Juncture 2018".

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΑ:

Από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετείχε στην άσκηση «Trident Juncture 2018», με κλιμάκιο τεσσάρων (4) αεροσκαφών F-16 Block 52+ και ανάλογο προσωπικό της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Λάρισας, η οποία διεξήχθη στο έδαφος της Νορβηγίας, καθώς και στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η 337 Μοίρα ανέλαβε αποστολές σύμφωνες με το ρόλο της Μοίρας, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Στην άσκηση συμμετείχαν τριάντα μία (31) χώρες, όπως το Βέλγιο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Τουρκία και η Φιλανδία με αεροσκάφη F-16, η Γαλλία με αεροσκάφη Μ-2000, η Ιταλία με αεροσκάφη Eurofighter Typhoon 2000 και Tornado IDS/ECR και η Σουηδία με αεροσκάφη JAS 39 Gripen, με περισσότερο από 50.000 προσωπικό, 10.000 οχήματα, 70 πλοία και 250 αεροσκάφη. 

Ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων Νάπολης και των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ, Ναύαρχος Τζέιμς Φόγκο, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση του NATO, είχε δηλώσει "είδα χθες στους ουρανούς πάνω από τις ακτές του Τροντχάιμ δύο από τα F-16 που πέταξαν από πάνω μας συνοδεύοντας ένα αεροσκάφος AWACK του ΝΑΤΟ κατά την έναρξη της επίδειξης και καθόμουν με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και τα είδαμε και οι δυο. Προφανώς επιχειρούν και κάνουν εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ".

Δείτε φωτογραφίες : 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ