Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΕΘΑ: Προϊόν μοντάζ το νέο τουρκικό βίντεο για τα Ίμια

21.02.2017 | 17:29
Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Φαίνεται ότι για μια ακόμα φορά τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν διαπρέψει σε τακτικές παραπληροφόρησης προκειμένου να συντηρήσουν την ένταση στο Αν. Αιγαίο.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ προκύπτει ότι το επίμαχο βίντεο που απεικονίζει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια αποτελεί προϊόν μοντάζ.

Ειδικότερα σε ότι αφορά το βίντεο πράγματι διακρίνεται αρχικά η περιοχή των Ιμίων. 
Όμως στη συνέχεια το τουρκικό σκάφος φαίνεται να προσεγγίζει νησίδες που μορφολογικά δεν μοιάζουν με καμία από τις δύο βραχονησίδες Ίμια.

Επιπλέον στο τέλος του επίμαχου τουρκικού βίντεο γίνεται αντιληπτό ότι η κάμερα περιορίζεται σε συγκεκριμένο σημείο και δεν «ανεβαίνει» προκειμένου να μην φανεί στο υπόβαθρο ο περιβάλλον χώρος (background). Διακρίνεται όμως για ελάχιστο χρόνο, πιο πίσω  ένας ορεινός όγκος ο οποίος δεν προσομοιάζει την πραγματική οπτική γωνία σε καμία από τις δύο βραχονησίδες των Ιμίων

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Να σημειώσουμε ότι το επόμενο πλησιέστερο νησί στα Ίμια είναι η Καλόλιμνος,  η οποία βρίσκεται σε σχετικά μεγάλη απόσταση. Συνεπώς δεν δικαιολογείται η εγγύτητα ορεινού όγκου σε τόσο μικρή απόσταση, γεγονός που υποδηλώνει ότι πρόκειται για διαφορετική τοποθεσία από αυτή των Ιμίων. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ