Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΕΘΑ: Συγκεκριμένη η πρόταση της Boeing για 30 έως 40 F-15

19.12.2017 | 17:05
Για συγκεκριμένη πρόταση της Boeing που αφορά στο ενδεχόμενο προμήθειας μαχητικών F-15 έκανε λόγο υψηλόβαθμη πηγή του Ελληνικού Πενταγώνου. Στο ερώτημα μάλιστα εάν υπάρχει περίπτωση η αμερικανική κυβέρνηση να συναινεί στην παραχώρηση του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών η απάντηση ήταν καταφατική και μάλιστα την χαρακτήριζε "σοβαρή".  

Η ίδια πηγή ενημέρωσης μάλιστα προσδιόριζε και αριθμητικά την συγκεκριμένη προμήθεια: "Είναι μια πρόταση, μια συζήτηση που γίνεται για περίπου 30-40 αεροπλανα F-15." ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της.

Όμως, ο αξιωματούχος του ελληνικού πενταγώνου τόνιζε ότι για το σκέλος της  αναβάθμισης του στόλου της αναβάθμισης του στόλου των τριών τύπων των F-16 "η διαδικασία με τη Lockheed έχει προχωρήσει" και ανέφερε ότι "η συζήτηση γίνεται με την αμερικανική κυβέρνηση". Ωστόσο πρόσθετε ότι οποιαδήποτε αλλαγή εξαρτάται από την ίδια την κυβέρνηση Τράμπ:  "Θα πρέπει να έρθει να μας πει οτι συζητήστε και με την Boeing"

Η ίδια πηγή ενημέρωσης υπογράμμισε ότι μετά την αποστολή της LOA(Letter of Offer and Acceptance) από το Αμερικανικό Κογκρέσο, η ελληνική πλευρά έχει απαντήσει ζητώντας επιμέρους αλλαγές για την ενσωμάτωση των οποίων απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα. 

Από την πρόοδο στην αναβάθμιση του στόλου των F-16 εξαρτάται και η πώληση των 12 αεροσκαφών Block 30 για τα οποία όπως επισήμαιινε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΓΕΕΘΑ, υπάρχει μια αρκετή καλή πρόταση αγοράς τους. Ωστόσο τόνιζε: "Τα 30αρια εχουν μια διαθεσιμοτητα που ξεπερναει το 65%. Αρα χωρίς να κλείσει το θέμα της αναβάθμισης δεν μπορούμε να δώσουμε ουτε κομμ΄τι

Καλά είναι τα νέα που έρχονται από το μέτωπο της υποστήριξης των Mirage 2000 και μάλιστα ο αξιωματούχος του ΓΕΕΘΑ τόνζε ότι: "το έχουμε κλείσει το θέμα και το ποσό δεν ειναι αυτό που εχει τεθεί στην αρχή."  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ