Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΕΘΑ: Το περίπτερο των Ελληνικών ΕΔ μέσα στα 10 καλύτερα της ΔΕΘ - ΒΙΝΤΕΟ

15.09.2018 | 13:34
 Το περίπτερο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην 83η ΔΕΘ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα περίπτερα της φετινής έκθεσης σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Εξαιρετικά επιτυχημένο εγχήρημα κρίνεται το φετινό περίπτερο των ΕΔ στην 83η ΔΕΘ, καθώς συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία της διοργάνωσης και θα βραβευτεί αργότερα σήμερα για την διάκριση του αυτή.

Μάλιστα, τα στελέχη των ΕΔ θέλοντας να ευχαριστήσουν τον κόσμο για την αγάπη του, πρωταγωνιστούν σε βίντεο με ένα mannequin challenge στο χώρο του περιπτέρου με την επιμέλεια της εκπομπής "Με Αρετή & Τόλμη".

Δείτε το βίντεο:

Hellenic Armed Forces mannequin challenge from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.

Το περίπτερο των ΕΔ στη ΔΕΘ

Στόχος του σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που δίνουν και φέτος το "παρών" (για τρίτη συνεχή χρονιά) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι μια διαδραστική παρουσία, που θα "αγκαλιαστεί", όπως και τα προηγούμενα χρόνια, από τους επισκέπτες της διοργάνωσης.

Φέτος, ο εκθεσιακός χώρος έχει "μετακομίσει" και οι δραστηριότητες έχουν αυξηθεί, με κύρια στόχευση τη διαδραστικότητα. Η παρουσία των ΕΔ εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρεφούς δράσεώς τους με μια κυρίως διαδραστική ενημέρωση και επικοινωνία με τους πολίτες. 

Σκοπός είναι η ανάδειξη του έργου των ΕΔ τόσο στο επίπεδο της επιχειρησιακής προσφοράς όσο και στο επίπεδο της κοινωνικής προσφοράς.

Υπάρχουν διάφορες θεματικές ενότητες, όπως εξομοιωτής μαχητικών F-16, που μάλιστα θα παρουσιάζει τη διαμόρφωση που θα έχουν τα ελληνικά μαχητικά μετά τον εκσυγχρονισμό τους, αλλά και προσομοιωτές βολής οπλικών συστημάτων, αντιαρματικών, δορυφορικά συστήματα, κυρίως σε πλαίσιο διαδραστικό.

Ο επισκέπτης της φετινής ΔΕΘ θα μπορεί να 'πετάξει' ένα μαχητικό F-16 με τι οδηγίες των πιλότων της ΠΑ. 

Στο περίπτερο των ΕΔ θα είναι μεν κυρίαρχη η παρουσία της τεχνολογίας και των πλέον προηγμένων οπλικών και δορυφορικών συστημάτων, οι θεματικές ενότητες όμως είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες. Θα υπάρχει εκπροσώπηση της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ), των Στρατιωτικών Σχολών, του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστηρίξεως Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), ενώ σε μια σπάνια ευκαιρία, ειδικευμένα διαδικτυακά προϊόντα, όπως αυτά της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, της Υδρογραφικής Υπηρεσίας και της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

Έμφαση δίνεται φέτος και στην επαφή του ευρύτερου κοινού με τα στελέχη των ΕΔ που θα βρίσκονται στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το παρών δίνουν μαθητές των παραγωγικών σχολών, όπως οι Ίκαροι, οι Ευέλπιδες αλλά και στελέχη των επίλεκτων Ειδικών Δυνάμεων (σ.σ ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων από ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) με ανάλογο εξοπλισμό, όπως και του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).

Για τους νεότερους σε ηλικία επισκέπτες λειτουργεί και ένα σημείο όπου, εφόσον το επιθυμούν, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν στίβο αναρρίχησης - καταρρίχησης, όπως και εκμάθηση κόμπων. Οι δραστηριότητες συμπληρώνονται και από επίδειξη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και ρομποτικά μηχανήματα.

Το πλέον εντυπωσιακό στατικό έκθεμα πάντως βρίσκεται εξωτερικά της εισόδου του χώρου του περιπτέρου των ΕΔ, όπου υπάρχει ένα ελικόπτερο S-70 SEAHAWK του Πολεμικού Ναυτικού, μια σπάνια παρουσία σε έκθεση ανοιχτή στο ευρύτερο κοινό, ελικόπτερο που έχει και την επιχειρησιακή αποστολή του στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και στις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης στη χώρα, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Εξάλλου, από τις 8 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα ελλιμενίζονται η φρεγάτα ΥΔΡΑ και το υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ, σκάφη που θα μπορεί να επισκεφθεί το κοινό κάθε ημέρα από τις 10:00-13:00 αλλά και από τις 17:00-20:00.

Σημειώνεται ότι όλα τα εκθέματα θα είναι "ανοιχτά και προσβάσιμα στο κοινό.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ