Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΝ : Εκδήλωση προς τιμήν της επετείου της ιστορικής Ναυμαχίας της Αγκάλης - ΦΩΤΟ

01.10.2018 | 16:30
Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την ιστορική επέτειο της Ναυμαχίας της Αγκάλης στην Ιτέα, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, βρέθηκε ο ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΝ :

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την ιστορική επέτειο της Ναυμαχίας της Αγκάλης στην Ιτέα.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε συναυλία και αποδόθηκαν τιμές από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Ναυμαχία της Αγκάλης :

Η Ναυμαχία της Αγκάλης ήταν ένα επεισόδιο του οκταετούς Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων (1821 - 1829) το οποίο αποτέλεσε την βασικότερη αιτία για την τελική ήττα των Τουρκο-Αιγυπτιακών ναυτικών δυνάμεων, η οποία συνετελέσθη στο Ναυαρίνο. Έλαβε χώρα τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 17 Σεπτεμβρίου του 1827 στη δυτική πλευρά του Κόλπου της Αγκάλης, στην περιοχή της Ιτέας. Στη ναυμαχία συγκρούστηκαν εννέα πλοία των Οθωμανών με έξι πλοία μιας ελληνοβρετανικής μοίρας, υπό την ηγεσία του Άγγλου ναυάρχου Frank Abney Hastings.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την εκδήλωση : 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ