Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΝ: "Iερή" αποστολή για την πυραυλακάτο "Γρηγορόπουλος" στη Σύρο

29.05.2018 | 03:49
Πρώτη Δημοσίευση: 2018-05-28 09:15:00
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-05-29 03:49:00

Μια "ιερή" αποστολή που εκτελέστηκε χωρίς την εντολή του ΓΕΝ, αλλά με πρωτοβουλία του πληρώματος  της Πυραυλακάτου Γρηγορόπουλος , απέδειξε για ακόμη μια φορά του λόγου ("Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος"), το αληθές.  

Κατά τη διάρκεια ελλιμενισμού του ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ στην Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση της Σύρου στο πλαίσιο της Επιτήρησης και Προστασίας των Νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, μέλη του πληρώματος του πλοίου επισκέφθηκαν το εξωκλήσι του Αγίου Στεφάνου που βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού μέσα σε κοίλωμα βράχου, σε ύψος περί τα είκοσι μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η πρόσβαση ήταν εφικτή από τη θάλασσα από το εκεί μικρό προβλήτα και από ξηράς μέσω δύσβατου μονοπατιού. Λόγω της θέσης της εκκλησίας και της δυσκολίας πρόσβασης σε αυτήν ήταν δύσκολη και η συντήρησή της.

Με πρωτοβουλία του πληρώματος του πλοίου εκτελέστηκαν εργασίες συντήρησης ώστε να αναδειχθεί η σπάνια ομορφιά της εκκλησίας, αφού τα μέλη του πληρώματος προσέγγισαν με την πνευστή λέμβο του πλοίου, μεταφέροντας τα οικοδομικά υλικά που απαιτήθηκαν για τη συντήρησή της καθώς και του περιβάλλοντος χώρου.

Δείτε τις φωτογραφίες από το site του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ