Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γενικός Γραμματέας ΝΑΤΟ σε Ερντογάν: "Συγγνώμη Ρετζέπ"

17.11.2017 | 16:12
Η απολογία Στολντεμπεργκ  προς την τουρκική κυβέρνηση είναι το νέο επεισόδιο στο διπλωματικό σήριαλ που έχει προκληθεί μετά την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από Νατοϊκή Άσκηση στη Νορβηγία. Σε αυτή την ρίχνει την ευθύνη σε έναν υπάλληλο.
 
«Ζητώ συγγνώμη για την προσβολή. Το περιστατικό ήταν το αποτέλεσμα πράξεων ενός ατόμου και δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις του ΝΑΤΟ», φέρεται να δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με αναμετάδοση τηλεγραφήματος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Τη συγνώμη του ισχυρού άνδρας της Ατλαντικής συμμαχίας είχε μεταδώσει σε έκτακτο παράρτημά της στην διαδικτυακή έκδοσή της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah. 

Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε γίνει "τούρκος" από τα νεύρα του, και είχε δώσει εντολή να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις από τη συμμαχική άσκηση που διεξάγεται στη Νορβηγία.

Όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο Αναντολού, ο πρόεδρος δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το θέμα από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Γκεόργκι Χουλουσί Ακάρ και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελικ.

"Μου είπαν ότι αποσύρουν τους 40 στρατιώτες μας από εκεί [τη Νορβηγία]", δήλωσε ο Ερντογάν."Τους είπα να το κάνουν αμέσως. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια συμμαχία."ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος Πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη άσκηση σε διάστημα λίγων εβδομάδων ο εχθρός για την συμμαχία είναι η Τουρκία. Το ίδιο σενάριο προέβλεπε και η άσκηση “Άρτεμις 2017” η οποία διεξήχθη στο πεδίο βολής Κρήτης.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ