Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γενοκτονία των αλλόθρησκων του Ιράκ επιχειρούν οι Τζιχαντιστές!

06.08.2014 | 14:16
- Μάχες ανάμεσα στις κουρδικές δυνάμεις και μαχητές του ΙΚ σε πόλη κοντά στην Αρμπίλ
-Νέα γενοκτονία εθνοτικής μειονότητας από το Ισλαμικό Καλιφάτο
- 50.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία αν δεν διασωθούν στο επόμενο 24ωρο


Βόρειο Ιράκ
Ο Γιαβάρ είπε ότι 50.000 μέλη της ιρακινής εθνοτικής μειονότητας των Γιαζίντι (#yezidi‬), οι οποίοι γλίτωσαν από τις επιθέσεις και βρήκαν καταφύγιο σε βουνό κοντά στην πόλη Σίντζαρ, κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία αν δεν διασωθούν μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Χθες κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες που δείχνουν μαζικές εκτελέσεις ανδρών στην περιοχή. Όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα Breitbart, μετά τις χριστιανικές μειονότητες που κατοικούν στην περιοχή τώρα στο στόχαστρο των τζιχαντιστών βρέθηκε η μεινότητα Γιαζίντι. Ο λόγος της στοχοποίησης των Γιαζίντι είναι θρησκευτικός, καθώς η ηλικίας 4000 ετών θρησκεία που ασπάζονται  είναι για τους ισλαμιστές η "θρησκεία του Σατανά"!

Οι Κούρδοι Πεσμεργκά προσπαθούν να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό, όμως η στρατιωτική τους δύναμη είναι περιορισμένη. Oι κουρδικές δυνάμεις και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) συγκρούονται σε μία πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, της Αρμπίλ, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ανώτερος κούρδος αξιωματούχος.

Ο Τζαμπάρ Γιαβάρ, γενικός γραμματέας των Πεσμεργκά, της στρατιωτικής δύναμης της αυτόνομης ιρακινής επαρχίας του Κουρδιστάν, είπε ακόμη ότι αποκαταστάθηκε η στρατιωτική συνεργασία με τη Βαγδάτη σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ένοπλοι σουνίτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν μία ακόμη έφοδο στο βορρά στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Ακολουθεί χάρτης που αποτυπώνει τις θέσεις των αντίπαλων δυνάμεων στο Ιράκ σήμερα (πηγή: Rudaw English)
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις δραματικές στιγμές που ζουν οι Γιαζίντι.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!
πηγές φωτογραφιών: Reuters, Rudaw English, Breitbart

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής σε 15 χάρτες που εξηγούν γιατί ρέει τόσο αίμα

Βίντεο σοκ - Πώς η ISIS σκορπάει τον θάνατο!


Αναγκαστική κλειτοριδεκτομή στη Μοσούλη επέβαλλαν οι τζιχαντιστές!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ