Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Γενοκτονία Αρμενίων: Η Τουρκία παγώνει το Ιντσιρλίκ για την Γερμανία

06.06.2016 | 15:31
"Τα σπάνε" Τουρκία και Γερμανία για την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, εξαιτίας της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων. 

Η Τουρκία μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση της Γερμανίας στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην επαρχία Άδανα σε απάντηση στο ψήφισμα της Bundestag να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων, ανέφεραν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί από την τουρκική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα.

Το Βερολίνο ζήτησε από την Άγκυρα να παραθέσει πρόσθετες δυνατότητες στις γερμανικές αεροπορικές δυνάμεις στην τουρκική επικράτεια, στο πλαίσιο των συνομιλιών μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας που ξεκίνησε το Φεβρουάριο 2016.

H αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ που κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον από τις Η.Π.Α. και τις τουρκικές δυνάμεις.

Η Γερμανία ειχε σκοπό να κατασκευάσει μέχρι το 2017 μια στρατιωτική βάση για την ανάπτυξη των ΕΔ της και αεροσκαφών Tornado τα οποία προορίζει για τον πόλεμο ενάντια του ΙΚ.

Μέχρι σήμερα, η ανάπτυξη του γερμανικού στρατού στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ ήταν προσωρινή. Αν κατασκευαστεί η στρατιωτική βάση, τότε οι γερμανοί στρατιώτες θα μείνουν μόνιμα.

Όπως είχε γράψει το Onalert.gr, ο  γερμανικός στρατός προτίθεται να δαπανήσει 65 εκατομμύρια ευρώ για βάση των γερμανικών -μαχητικών και μεταφοράς καυσίμων- αεροσκαφών.

Η βάση, θα χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’ και θα είναι πλήρως εξοπλισμένη με εγκαταστάσεις των Γερμανών στρατιωτικών και η συμφωνία που προωθείται θα είναι μακροχρόνια, όπως σημειώνεται.

Σήμερα στη βάση του Ιντσιρλίκ φιλοξενούνται 200 Γερμανοί στρατιωτικοί, ενώ προβλέπεται μέχρι το 2017 να φθάσουν τους 400.

Επιπλέον σύμφωνα με το SPIEGEL ONLINE μετά από το ψήφισμα της Bundestag, θα είναι δύσκολο να διευρυνθούν οι επιχειρήσεις περιπολίας κατά της εμπορίας ανθρώπων σε ορισμένες περιοχές του Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Η Γερμανία θα κατασκευάσει αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ