Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Γερμανία: ''Απαράδεκτες'' οι δηλώσεις Ερντογάν περί «πρακτικών ναζί»

20.03.2017 | 13:36
Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος κατηγόρησε προσωπικά την Άγγελα Μέρκελ για «μεθόδους των Ναζί»μετά την απαγόρευση εκδηλώσεων στη Γερμανία που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν υπέρ του Ερντογάν ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος, ανακοίνωσε σήμερα μία από τους εκπροσώπους της.

«Η θέση μας παραμένει απαράλλακτη, οι συγκρίσεις με τον ναζισμό είναι απαράδεκτες, όποια κι αν είναι η μορφή τους», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

Η εκπρόσωπος προσέθεσε πως έγκειται στην Τουρκία να χαμηλώσει τους τόνους και να αποφύγει τη ζημιά στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ομιλία του χθες στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε: «Μέρκελ, τώρα εφαρμόζεις μεθόδους των Ναζί. Εναντίον των αδελφών μου που ζουν στη Γερμανία και εναντίον των υπουργών και των βουλευτών μου που κάνουν εκεί επισκέψεις. Αρμόζει αυτό στη δεοντολογία της πολιτικής ζωής; Αποστολή σου δεν είναι να υποστηρίζεις τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά να τις εκδίδεις». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Γερμανία - Τουρκία: O Ερντογάν κατηγορεί την Μέρκελ για ναζιστικές πρακτικές

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ