Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: "Διχασμός" για τα μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά

05.07.2014 | 00:14
Έχουν και οι γερμανικές ΕΔ τα προβλήματά τους. Αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας. Το μεγάλο δίλημμα που καλείται να απαντήσει η ηγεσία τους είναι αν πρέπει να αποκτήσουν μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά αεροσκάφη προς στήριξη των στρατιωτικών αποστολών ή όχι.

Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντε Λάιεν έχει απαντήσει θετικά λέγοντας σε ομιλία της στο κοινοβούλιο πως “ο γερμανικός στρατός χρειάζεται μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά ώστε να καταστεί δυνατόν να προστατευθούν καλύτερα οι γερμανοί στρατιώτες που βρίσκονται σε αποστολές. Αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν στο Αφγανιστάν μπορούσαν να προειδοποιήσουν για επαπειλούμενους κινδύνους, υποστήριξε. Μέχρις ότου όμως να φθάσει η απαραίτητη στρατιωτική βοήθεια χανόταν πολύτιμος χρόνος. Αυτό είναι το κενό που θα έρθουν τώρα να καλύψουν τα μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά αεροσκάφη”.

Διευκρίνησε ότι “ η απόφαση για βομβαρδισμό ή όχι θα λαμβάνεται πάντοτε από ανθρώπο και δεν θα γίνεται αυτόματα από κάποιο υπολογιστή”.

Όχι λένε το Κόμμα της Αριστεράς και οι Πράσινοι. Η Κριστίνε Μπούχολτζ από το Κόμμα της Αριστεράς δήλωσε ότι αμφιβάλλει εάν τα μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά προορίζονται πράγματι για την προστασία των στρατιωτών. Σύμφωνα με την άποψη της η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τέτοιου είδους αεροσκάφη για να σκοτώσει από απόσταση ανθρώπους, σε περιοχές όπου δεν βρίσκονται αμερικανοί στρατιώτες.
Ο Όμιντ Νουριπούρ από τους Πρασίνους συμπλήρωσε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν τουλάχιστον 350 φορές αμερικανικά μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά και τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Πακιστάν, ενώ στην Υεμένη έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: DW

Διαβάστε ακόμη:


Η ΕΛΑΣ ψάχνει UAV αγνοώντας τον Έλληνα ΠΗΓΑΣΟ - Γιατί;
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ